Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Deanova računica: Pobijediti Goricu i stabilizirati momčad za kraj sezone (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.04.22. | 08:30

Prva utakmica 29.kola 1.HNL ma rasporedu je danas od 17 sati.

U najbolji mogući tren.

Kako drugačije objasniti činjenicu da je dolaskom novog trenera Samira Toplaka Gorica transformirala svoju formu iz gubitničke u pobjedničku. U prošlom kolu je stradala Rijeka, kolo prije toga i bod u Osijeku. Sve ono što nije prolazilo za vrijeme Rendulićevog mandata, otvorilo se promjenom i dolaskom “specijaliste za male klubove”.

Nakon dva sjajna rezultata u prvenstvu, trener je odmorio većinu igrača dok su ostali ganjali bodove u reprezentativnom dresu. Ako usporedimo snagu Osijeka i Rijeke sa rosterom i stanjem u kojem se nalazi Šibenik, jasno je da bi Gorica, unatoč činjenici da se utakmica igra na Šubićevcu, sutra mogla uzeti sva tri boda.


(3.30) Šibenik (3.40) Gorica (2.20)

“Dobro nam je došla ova pauza, da se malo resetiramo, da napunimo akumulatore za sve ono što nas čeka. Imamo problema s ozljedama i izostancima, ali nećemo se žaliti. Odradili smo dobar mikro ciklus, zaokružili ga prijateljskom utakmicom protiv Jaruna, i započeli s pripremom za Šibenik" rekao je trener Samir Toplak i dodao:

"Šibenik nije u optimalnom stanju u posljednje vrijeme, ali u ovoj se ligi više puta pokazalo da to može biti i dvosjekli mač. Ako i na trenutak pomislimo da smo mi nekakvi veliki favoriti, ako ne budemo na svojih sto posto, imat ćemo problema. Ja sam tu da pripremim igrače da budu na svom maksimumu, a uspijem li u tome, možemo se nadati novom dobrom rezultatu.”

Zbog kartona neće biti Muse Muhammeda i Caia Cruza, zbog ozljeda će izostati Joey Suk, Matija Dvorneković i Paulius Golubickas, a u kadar se vraćaju Matthew Steenvoorden i Jozo Šimunović.

S druge strane, domaćin. Šibenik je u velikim problemima nakon turbulencija koje su potresle Šubićevac. Smjene trenera, suspenzija za dvojicu senatora (Bačelić-Grgić, Jakoliš) samo su jedan od parametara koji su destabilizirali klub i postavili svu silu upitnika nad nastavak sezone pod redateljskom palicom Dejana Računice.

Novi trener se nije najbolje proveo otkako je sjeo na klubu šibenskog prvoligaša. Nogometaši u narančastom u crnom su nizu od tri uvjerljiva poraza s tri gola razlike (Dinamo, Lokomotiva, Osijek). Računica traži priliku za prekid niza, Gorica je svakako neugodna, ali nije momčad koja se ne može pobijediti. Evo što je rekao za Šibenski portal.

“Nadam se da je! Mislim da je vrijeme da konačno pobijedimo i vratimo potreban mir u klub i momčad. Vjerujem da će utakmica s Goricom biti prekretnica i da ćemo puno mirnije odigrati završicu sezone” otvara Računica.

Naravno, za rezultat je potreban – mir. Kako bi pronašli novu formu i spasili što se da spasiti, Računica je poveo svoje igrače u Biograd, na četverodnevne pripreme.

“Čujte, ja sam relativno novi u klubu. Također, došlo je i nekoliko novih igrača, pa nam je trebalo to druženje da se i malo bolje upoznamo. Osim toga, tih nekoliki dana koje smo proveli zajedno dobro nam je došlo da se i fizički i mentalno spremimo. Uvjeren sam kako glavni razlog naših loših igara u zadnje vrijeme leži 'u glavama'. Već sam dosadio s riječima kako igrači sjajno treniraju. Kada bismo samo dio onoga s treninga prenijeli na utakmicu imali bismo kudikamo više bodova” veli Računica.

Inače, Šibenik je upisao i pobjedu, doduše prijateljsku. Dugopolje je stradalo rezultatom 2:1, ovog puta sa četvoricom u zadnjoj liniji. Hoće li tako biti i danas, saznat ćemo nešto prije 16 sati.

“Činjenica je da primamo previše golova, a kad ne ide, morate nešto mijenjati. Mislim kako će formacija iz prijateljske utakmice s Dugopoljem biti naša udarna sve do kraja sezone.”

Što se tiče ozljeda, fali Sahiti, a neće biti ni Raka koji je pokupio ozljedu na okupljanju U-19 vrste. Zbog kartona nema Mine. Bačelić-Grgić i Jakoliš i dalje ne konkuriraju za sastav, i tako će ostati do daljnjega.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Šimunović, Perić, Bilić, Kvesić- Mesa, Skorup- Grezda, Ćurić, Delić- Marin.

(3.30) Šibenik (3.40) Gorica (2.20)

Inače, iako nam je Šibenik zajedno s Goricom već godinama “kućno” ime 1.HNL. Prvi međusobni ogled u prvenstvu je stigao 2020.godine, Gorica je uz trenera Valdasa Dambrauskasa svladala Šibenik Krune Rendulića. Zanimljivo, roster je u obje momčadi poprilično sličan. Babec, Krizmanić, Suk, Dvorneković i Kalik samo su neki od igrača koji su tada nastupali za domaćina iz Turopolja, dok je Šibenik tada uigravao mladog Raka, Emira Sahitija te kapetan Mario Ćurić.

Isto tako, najbolji strijelac međusobnih ogleda je Hrvoje Babec, ima tri postignuta pogotka, isto kao i Kristijan Lovrić koji danas brani boje Osijeka. Kad pričamo o mjeru, Gorica broji pet pobjeda, Šibenik samo jednu. Jednom su i remizirali. Prevedeno, tradicija je na strani gostiju, premda je ova sezona HNL-a neobična po svim parametrima. Narančasti su spremni iznenaditi, samo je pitanje je li Računica imao dovoljno vremena uvjeriti momke da tri vezana poraza danas mogu prekinuti.

Glavni sudac susreta je Dario Bel (Osijek). U VAR sobi će sjediti Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Goran Pataki (Đakovo)

MOGUĆI SASTAVI:

Šibenik:



Gorica:


1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica 17.00

Istra 1961 – Rijeka 19.05

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 17.00

Osijek – Hajduk 19.30

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 18.00

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaNK ŠibenikHNLDejan RačunicaSamir Toplak

Ostale Vijesti