REUTERS/Marcelo Del Pozo/File Photo
REUTERS/Marcelo Del Pozo/File Photo

De la Fuente: “Znamo potencijal Hrvatske, želimo nametnuti svoj stil, a jedan je igrač savršen za to”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 08:21

Ostalo je manje od tjedan dana do utakmice s Hrvatskom

Španjolski izbornik Luis de la Fuente bio je zadovoljan nakon pobjede Španjolske protiv Sjeverne Irske 5-1 u posljednjoj pripremnoj utakmici za Euro na kojemu ih na otvaranju čeka naša Hrvatska (subota, 15. lipnja, 18.00 sati).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pedri je bio dvostruki strijelac Španjolske.

"Slavimo Pedrijevu razinu i to što su očekivanja ispunjena. Svima je dobro da postoji konkurencija i drago nam je da je tako. Apsolutno smo sigurni da ćemo moći računati na sve. Ja sam taj koji zahvaljujem Pedriju, jer on je primjer napredovanja i truda. On je vrlo važan igrač. Imam potpuno povjerenje u njega."

Le Normand i Laporte, kako ste ih vidjeli?

"Jako sam oduševljen s četiri srednja braniča koja imam. Čini mi se da je u istoj formi kao i njegovi suigrači, kao Nacho, Vivian ili Le Normand. Druga je stvar protiv Hrvatske. Vidjet ćemo tko će igrati."

Što očekujete od Španjolske na Euru?

"Optimistični smo za Euro, uz dužno poštovanje prema svim suparnicima koji imaju vrlo visoku razinu."

Je li moguće zamisliti Pedrija izvan momčadi koja će igrati protiv Hrvatske?

"Pedri je izvanredan, ali ima i drugih na visokoj razini koji su sposobni igrati. Morate vidjeti što se događa tijekom tjedna, treninge."

Što Lamine Yamal i Nico Williams mogu doprinijeti?

"Ne želim da drugi budu zaboravljeni. Nico i Lamine su mladi i moramo im dati vremena. Za njih je to velika prilika igrati na Europskom prvenstvu jer je to veliki medijski izlog. Morate im dati vremena i ne vršiti preveliki pritisak na njih."

Laporte?

"On je savršen za igru ​​protiv Hrvatske, druga je stvar hoće li igrati ili ne igrati. Srećom na krilima imamo mnogo opcija, s mnogo varijanti i vrlo smo svestrani. Jako smo sretni s igračima koje imamo.

Na čemu ćete raditi sljedećih nekoliko dana?

"Sada želimo vratiti igrače nakon teške sezone. No, znamo kakav je hrvatski potencijal i pripremit ćemo se za utakmicu pojačavanjem svojih snaga, poput igre na krilima. Želimo nametnuti svoj stil."




Tagovi

Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti