REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

De la Fuente: „Utakmica s Italijom bit će kao da se gledamo u ogledalo“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 12:54

Naglasio je da moraju Italiji parirati po intenzitetu

Španjolski izbornik Luis de la Fuente impresioniran je Italijom na ovogodišnjem Euru. Inzistirao je da će njihov međusobni okršaj biti 'kao gledanje u ogledalo' i da moraju 'pokazati najbolju verziju sebe'. Utakmica počinje u Gelsenkirchenu u 21.00 sat. Kako su obje momčadi pobijedile u uvodnim susretima, a zatim su Albanija i Hrvatska remizirale 2-2, to znači da će tko god pobijedi u ovom obračunu matematički imati zajamčene kvalifikacije za nokaut i prvo mjesto u skupini.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Bez sjene sumnje, igramo na pobjedu", uvjeravao je španjolski izbornik na svojoj konferenciji za novinare na pitanje odgovara li Španjolskoj remi. "Uvijek smo izlazili na teren tražeći maksimalan rezultat, drugačije ne bih znao igrati."

Italija je aktualni prvak Europe i počela je s 2-1 pobjedom nad Albanijom, ali je također počela mijenjati svoj stil igre pod Lucianom Spallettijem.

“Azzurri su vrlo slični našoj momčadi, Italija se promijenila pod Spallettijem s mnogo mladih igrača. Igrali smo protiv njih i u omladinskim turnirima, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca. Bit će kao da se gledate u ogledalo. Španjolska napreduje kao momčad, tako da će to biti utakmica najviše razine i vrlo uravnotežena."

Rodri i Alvaro Morata zadobii su udarce u 3-0 pobjedi nad Hrvatskom, ali su spremni za početak ove utakmice, dok bi Aymeric Laporte trebao biti dostupan na klupi nakon ozljede.

“Ne trebam vam govoriti koliko je Rodri važan za nas. Mogli bismo razmotriti alternativu, ali nismo razgovarali o tome, svi su u dobroj formi.”

Španjolska i Italija promijenile su pristup. Španjolska više nije opsjednuta posjedom lopte i tiki-taka nogometom, već je sada okomitija i izravnija u svom pristupu igri.

“Trener mora prepoznati kvalitete svojih igrača i prilagoditi se. Ne bih to nazvao drugačijim stilom kao takvim, samo želimo napraviti brže tranzicije i mnogo brže napadati,” nastavio je De la Fuente pa pohvalio Talijane:

“Spalletti je sjajan trener. Ovaj turnir nije jedna utakmica, to je maraton. Francuska, Njemačka, Italija, Engleska i Portugal imaju veliki potencijal, nije bitno kako su odigrali prvu utakmicu. Moramo pokušati ostati skromni i nastaviti se poboljšavati. Italija je vrlo jaka na svim međunarodnim natjecanjima, suočio sam se s njima mnogo puta. Italija ima sjajnu nogometnu kulturu, dobre igrače i stvoreni su da budu konkurentni na ovoj razini.”

Trener je ostao škrt na riječima hoće li promijeniti bekove, središnje braniče ili napadača Moratu, odbivši dati bilo kakvu prednost Spallettiju.

"Moramo parirati Italiji po intenzitetu i pokazati najbolju verziju sebe." (eg)



Tagovi

Luis de la FuenteTalijanska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti