Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Darwin Matheus i Frano Mlinar napustili Istru 1961, Iovu potpisao novi ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.06.24. | 12:30

Rubrika dolasci zasad ostaje prazna

Nakon što je Paolo Tramezzani najavio ostanak u klubu, a onda nekoliko dana kasnije novi ugovor potpisao i Andro Fistonić, voditelj škole nogometa i direktor razvoja, u Puli su se okrenuli preslagivanju kockica u svlačionici kako bi u nadolazećoj sezoni bili još bolji nego u ovoj netom završenoj. Saša Bjelanović odavno je zasukao rukave, a sada se vide i prvi konkretni potezi po pitanju kadra za sljedeću sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od zeleno-žutog dresa oprostili su se Darwin Matheus te Frano Mlinar, jedan ofenzivan, a drugi defenzivan veznjak koji su svaki u svojoj mjeri ostavili traga u pulskom prvoligašu. Omalenog brzanca iz Venezuele najviše će se pamtiti po sjajnom pogotku Dinamu kad je u drugoj polovici prvenstva prošle sezone (22./23.) u 90+1. minuti donio pobjedu Puljanima protiv kasnijeg prvaka. Matheus je bio strijelac i jednoj od najluđih utakmica HNL-a ikada kad je Gorica, također u sezoni 22./23., s 5-4 svladala momčad Gonzala Garcije u Turopolju.

U netom završenoj sezoni od njega se očekivao iskorak, ali Matheus je umjesto koraka unaprijed napravio jedan veliki – unazad. U 16 HNL utakmica skupio je jedan pogodak i dvije asistencije, a iako je ugovorno bio vezan s klubom do lipnja 2025., s njim je suradnja sporazumno okončana.

Osim 23-godišnjaka iz Barinasa, Pulu je napustio i Frano Mlinar, prekaljeni HNL veznjak kojem je nakon tri sezone i 84 nastupa u zeleno-žutom dresu istekao ugovor. Nekadašnji U21 reprezentativac Hrvatske je u Pulu stigao nakon jako dobre sezone u Slaven Belupu, a prethodno je još igrao za sedam klubova među kojima su Dinamo i Udinese.

Rubrika dolasci zasad je prazna, ali dobre vijesti za Demone je potpis novog ugovora stasitog stopera iz Moldove. Iurie Iovu s Puljanima je dogovorio suradnju do 2027. godine, dosad je za A reprezentaciju svoje zemlje skupio tri nastupa, a iako je ove sezone skupio tek 11 nastupa, mnogi vjeruju da bi u nadolazećoj sezoni mogao imati puno važniju ulogu u momčadi. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićDarwin MatheusFrano MlinarIurie IovuHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti