REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Danska ima novog izbornika

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 13:03

Dugi niz godina bio je pomoćnik Thomasa Franka, a otkaz na bivšem poslu dobio je istog dana kada i Sergej Jakirović

Brian Riemer novi je izbornik danske nogometne reprezentacije na čijoj će klupi zamijeniti Kaspera Hjulmanda koji je podnio ostavku u srpnju, objavio je u četvrtak Danski nogometni savez (DBU).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Riemer (46) stekao je velik dio svog trenerskog iskustva u danskom divu FC Copenhagen i kao pomoćnik Dancu Thomasu Franku u engleskom klubu Brentford prije nego što je preuzeo mjesto glavnog trenera u belgijskom Anderlechtu u prosincu 2022.

"S Brianom Riemerom dobivamo trenera s energijom, strašću i velikom predanošću koju smo tražili. On dijeli naše viđenje nogometa u pokušaju dominiranja utakmicama i igranju napadačkog i tehničkog nogometa", rekao je nogometni direktor DBU-a Peter Moller.

Danci su posljednjih godina imali dosta uspjeha - stigli do polufinala Eura 2020. gdje su izgubili od Engleske i izgubili od domaćina Njemačke u šesnaestini finala na Euru 2024.

Međutim loša izvedba na Svjetskom prvenstvu u Katru razotkrila je slabosti s kojima će se Riemer, kojeg je Anderlecht otpustio u rujnu, morati pozabaviti.

"Postati izbornik Danske veliki je san koji se ostvaruje, a ja sam iznimno ponosan i počašćen. U isto vrijeme, osjećam se potpuno spremnim za zadatak i iznimno sam motiviran", rekao je Riemer. "Dat ću sve za ovu fantastičnu momčad i zemlju i zajedno s igračima, stožerom i svim danskim navijačima borit ćemo se da zajedno postignemo nešto veliko."

Danska je trenutačno u Ligi nacija A u skupini A4 drugoplasirana iza vodeće Španjolske. U studenom je čekaju utakmice protiv Španjolske i Srbije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

Brian RiemerBrian RiemerDanska nogometna reprezentacijaDanska

Ostale Vijesti