REUTERS/David Ramos
REUTERS/David Ramos

Dani Olmo za Germanijak: Bilo bi pogrešno da se koncentriramo samo na Luku, Hrvatska je jaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 08:31

Uoči večerašnje utakmice u Kopenhagenu, Dani Olmo podijelio je za Germanijak osjećaje oko dvoboja svoje Španjolske i svoje Hrvatske.

“Finale prije finala” - tako Dani Olmo gleda utakmicu svoje Španjolske protiv svoje Hrvatske. Dan uoči obračuna u Kopenhagenu otkrio je za Germanijak svoje osjećaje uoči tog dvoboja za koji još uvijek ne zna hoće li igrati.

“Zadnju u skupini nisam igrao i teško mi je procijeniti hoće li me izbornik Enrique koristiti u Kopenhagenu. Imamo puno igrača u rosteru što je svakako dobro za nas, a moja motivacija je ogromna. Vjerojatno zato i što je Hrvatska s druge strane. Ja se nadam da ću zaigrati”, priča nam Olmo. Iz svake njegove rečenice jasno se vidi zadovoljstvo šušurom koji je nastao kod njega nakon što je Švedska zabila gol u sudačkoj nadoknadi i poslala “furiju” na Hrvatsku.

“Odličan je osjećaj kada znaš da će s druge strane biti Hrvatska, tvoji prijatelji s kojima si godinama igrao. Iskreno, nekako sam se nadao da ćemo se naći u finalu ali ovo je za mene u emotivnom smislu finale prije finala.”

Priča nam kako je odmah nakon utakmice pogledao mobitel na kojem je bilo puno poruka. Javili su se prijatelji, igrači, navijači i novinari. Fotografiju s dresovima Dinama i HNS-a objavio je odmah na Instagramu…

“Sve poruke su zapravo bile iste: Dani, želim ti sve najbolje, samo ne u ponedjeljak protiv Hrvatske”, smije se Dani Olmo.

Hrvatska je, baš kao i Španjolska, malo lošije ušla u turnir da bi u zadnjoj utakmici stisnuli gas i otišli dalje.

“Kada je trebalo, pokazali su snagu i kvalitetu. Baš kao i Španjolska koja je isto trebala dobiti zadnju utakmicu za osminu finala. Svi smo svjesni kako je Hrvatska velika i dobra momčad, ali mi želimo otići do kraja. Ovo je finale za nas.”

Sportska javnost u Španjolskoj ovih dana je zaokupljena s dvije teme. Luka Modrić koji je poput vina, što stariji sve bolji te Dani Olmo čiji potez da zamjeni Barcelonu Dinamom još uvijek izaziva čuđenje.

“Mislim da o Luki ne treba trošiti riječi. Svi znamo o kakvom igrači je riječ, ali nema smisla se koncentrirati samo na njega s obzirom na to da je Hrvatska jaka na svim pozicijama.”

Dani će večeras u Kopenhagenu vidjeti čak petoricu svojih bivših suigrača. Od Gvardiola i Ivanušeca do Petkovića, Livakovića i Oršića. I to dovoljno govori o velikoj generaciji Dinama čiji je Dani Olmo bio nezamjenjivi član.

“Baš sam sretan zbog Joška Gvardiola, stalno pratim njegove igre i definitivno je zaslužio sve što mu se događa. Nakon Eura nastavljamo zajedno u Leipzigu i veselim se jako što ćemo ponovno biti suigrači. Svi moji u reprezentaciji znaju da je Petko opasan napadač i što može Livaković na golu. Vjerujem da će to biti dobra utakmica za gledati i navijati. Za mene u svakom slučaju posebna i emotivna”, završio je Olmo.


Tagovi

Dani Olmošpanjolska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2021

Ostale Vijesti