Dani Alves spasio Dungin posao, Messi stigao u Batistutin 'klub' (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.03.16. | 11:16

Brazilci su se u sudačkoj nadoknadi spasili poraza u Paragvaju. Pobjede za Argentinu, Čile, Urugvaj i Kolumbiju.

Nogometaši Brazila izvukli su bod i sučevoj nadoknadi kvalifikacijskog susreta za Svjetsko prvenstvo u Paragvaju (2:2). Heroj Brazilaca i čovjek koji je vrlo vjerojatno spasio posao izborniku Dungi je Barcelonin desni bek Dani Alves. Prošetao se domaćim šesnaestercem, nitko nije previše obraćao pažnju na njega, a ovaj je ljevicom Villara.

Imao je Paragvaj sva tri boda do te druge minute sudačke nadoknade. No, pogoci Lezcana iz 40. i Beniteza iz 49., s kojim su domaćini došli do prednosti od 2:0, nisu bili dovoljni Paragvajcima koji se grčevito bore za gornju polovicu ljestvice. Prije Alvesa, u 79. minuti za Carioce zabio je Oliveira.

Navijači Brazila su po ogromnim stresom ovih dana, budući kako u naredna dva susreta njihova reprezentacija igra protiv Ekvadora u gostima, a na domaći im teren stiže uvijek snažna Kolumbija.

Argentina predvođena Lionelom Messijem slomila je Boliviju s 2:0 u susretu u kojem je Messi posao drugi Barcelonin igrač s 50 golova u dresu Gaučosa. Rekorder je i dalje Gabriel Batistuta s 54 golova iz 78 susreta. Ne sumnjamo kako će i taj rekord ubrzo pasti…

Najmanje neizvjesno bilo je u Barinasu, jer se Venezuela nije znala nositi s Mauriciom Pinillom i Arturom Vidalom. Južnoamerički prvak Čile je, unatoč početnom zaostatku, slavio s 4:1, dok su Urugvajci, zahvaljujući Cavaniju, upisali minimalnu pobjedu nad Peruom.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo – Južna Amerika, 6. kolo:

Urugvaj – Peru 1:0 (Cavani 53')
Argentina – Bolivija 2:0 (Mercado 20', Messi 30'-11m)
Venezuela – Čile (Otero 9'/Pinilla 33' i 52', Vidal 72' i 90+2')
Paragvaj – Brazil 2:2 (Lezcano 40', Benitez 49'/Oliveira 79', Alves 90+2')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dani AlvesLionel MessiDungaGabriel BatistutaBrazilArgentina

Ostale Vijesti