Daniele Mascolo/REUTERS
Daniele Mascolo/REUTERS

'Dan D' za Jurićevo imenovanje: U stožeru Hajduka bivši igrač Juventusa, ali i trener Rijeke

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 08:01

Čeka se 'zeleno svjetlo' Nadzornog odbora splitskog kluba

Ivan Jurić blizu je klupe Hajduka, čeka se još samo 'amenovanje' Nadzornog odbora nakon što je načelno sve dogovoreno sa sportskim direktorom Nikolom Kalinićem i predsjednikom Ivanom Bilićem.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovog ponedjeljka bi trebao biti 'dan D', hoće li NO reći 'si' ili 'no' za imenovanje Jurića trenerom koji bi trebao povesti Bijele u novu sezonu prozivkom najvjerojatnije 19. lipnja, ali bi prije toga, bilo bi logično, morao biti predstavljen.

Sve se malo odužilo otkako se u eter probila vijest da je Jurić Kalinićev izbor nakon što se posla u Hrvatskoj nije primio slavni Portugalac Paulo Sousa. Predsjednik Bilić na Skupštini je rekao da se nada treneru do kraja ovoga tjedna.

Sad je samo potrebno čekati dan-dva, da se sve još konačno usuglasi, te da Jurić postane trener i vrati se u Hajduk iz kojega je sada već davne 1997. godine otišao u Sevillu. U Hrvatskoj nikada nije radio, pokupio je talijanski mentalitet, učio od Gian Piera Gasperinija kojemu je bio pomoćni i onda napravio karijeru na 'Čizmi', poznat po svom pressingu i bespoštednoj borbi njegovih momčadi.

Istina, nikada se nije borio za naslov prvaka, to je ono što Hajduku treba, ali uz pravu selekciju onih koji su još na plaći, te dovođenje novih imena, njegovo iskustvo i čvrsta ruka bi bili neprocjenjivi.

S Jurićem bi trebao doći i njegov vjerni pomoćnik Matteo Paro, koji je ponikao u Juventusu, pa preko posudbi igrao za brojne klubove, a poveznica s budućim trenerom Hajduka su mu Crotone i Genoa, za koje su obojica igrali.

Primjerice, u Torinu je Jurić imao stožer od osam ljudi, a u Hajduk bi s njim trebao Paro, vjerojatno i trener vratara Massimo Cataldi, ali i Stjepan Ostojić koji je iz Rijeke, ima licencu, međutim više je okupiran fizičkom spremom, u Torinu su ga vodili kao "athletic coacha'-

U karijeri je jednu utakmicu u sezoni 2008/09 vodio Rijeku kao privremeni trener u porazu od Šibenika 0-1 pod stijenama Kantride od nekadašnjeg stratega i sportskog direktora Hajduka Ivice Kalinića.

Treba to sve zbrojiti koliko će stajati, no činjenica je da Jurić dolazi za manje novca nego što je imao u Italiji ili dobiti u Saudijskoj Arabiji. Zaintrigirao ga je Hajdukov projekt u rodnom gradu, ambicija za napraviti rezultat.

MIjenja li što na stvari što prakticira sustav s trojicom koji nije dobro prolazio u Splitu, pogotovo kada je trener bio Ivan Leko, a ranije ga je znao igrati i Igor Tudor...

Što hitnije je da Hajduk imenuje Jurića kako bi sa sportskim direktorom trebao početi krojiti kadrovsku križaljku, a predsejdnik Bilić ispregovarati raskide s pojedincima koji bi trebali otići. Uostalom i sam Kalinić je najavio da će biti odlazaka. No, sada je bitan samo dolazak novog trenera. Pripreme se približavaju, prva europska utakmica je 25. srpnja, dok je domaća premijera sa Slaven Belupom na Poljudu prvi vikend kolovoza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukIvan JurićNikola KalinićIvan BilićTorinoNadzorni odbor HajdukaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti