Damir Milinović preuzeo hit momčad 2. NL: „Raduje me što se klub želi boriti za vrh”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 15:54

Ugovor je potpisan na godinu dana

Sezona u Drugoj nogometnoj ligi počinje 24. kolovoza, no od godišnjeg odmora u većini klubova neće biti ništa. Tradicionalno ljetno "presvlačenje" okupirat će misli i tjedne klupskih uprava tijekom ljeta, a neki su se već bacili na posao, pa smo tako danas svjedočili dosta zvučnom potpisu i to u klubu koji je u netom završenoj sezoni, bio hit momčad 2. NL te na kraju osvojio četvrto mjesto, iako su prvotne klupske ambicije bile osigurati miran ostanak u premijernoj sezoni u ovom rangu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radi se o Radniku iz Križevaca, koji je danas na konferenciji za medije predstavio novog trenera. Radi se o poznatom riječkom stručnjaku, nekadašnjem reprezentativcu i kapetanu HNK Rijeka - Damiru Milinoviću (51).

Na predstavljanju novog šefa struke križevačkog kluba, dopredsjednik Radnika Vitomir Mijić istaknuo je zadovoljstvo postignutim dogovorom te naglasio kako se ovim potezom klub stavlja na još jedan viši nivo.

"Jedva čekam da krenemo u novu sezonu", kratko je uvodno poručio Milinović, koji se, potom, zahvalio upravi kluba kao i dopredsjedniku na ukazanom povjerenju.

"Nije mi bilo teško prepoznati ambiciju i želju kluba za nečim više. Ove zdrave ambicije kluba su ono šte me najviše raduje i da se klub ponovo želi boriti za sam vrh. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave, ali posebno navijača. Zato mi je bitno da napravi sinergiju svi zajedno, jer bez navijača, simpatizera i, naravno, uprave kluba ne može se napraviti kvalitetan rezultat", kazao je Milinović.

Što se tiče igračkog kadra, Milinović je naglasio da će prvo vidjeti što od igrača nudi križevački bazen.

"Tu ćemo zajedničkim radom procijeniti koji su igrači najbolji. Sigurno će biti potrebna i određena pojačanja, ali posebno ćemo voditi brigu o mladim igračima. Moramo napraviti jedan spoj mladosti i iskustva, jer vidjeli smo svi koliko je ova liga zahtjevna. Vidjelo se to zadnjih par kola. Mislio sam da će Radnik na kraju biti prvak, ali eto, to je nogomet. Na meni je da nastavim dobar rad svojeg prethodnika i nadam se da ću uspjeti u tome".

Što se tiče novih pojačanja, Milinović je dodao:

"Ne želim ovdje dovesti igrače, koji će iskorištavati klub. Želim igrače koji žele raditi, žele učiti, koji se žele dokazati. Moramo odabrati ono najbolje, ali posebna pozornost će biti na domaće igrače, jer bez domaćih igrača niti uspjeha niti publike na tribini", poručio je Milinović, očito dobro upućen da je klub iz Križevaca prošle sezone bio najgledaniji u Drugoj nogometnoj ligi. 

Damir Milinović do sada je trenirao je, između ostalih, Goricu, Orijent, Dubravu Tim Kabel, Kustošiju, a kao igrač nastupao je za Pomorac, Zagreb, Dinamo, njemački Bochum, Rijeku. Za reprezentaciju Hrvatske skupio je četiri nastupa.

Za kraj dodajmo da će se prozivka igrača Radnika održati 15. srpnja, a ovih dana bit će definirane i sve prijateljske utakmice. 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK Radnik KriževciNK KriževciDamir MilinovićDruga NLDruga nogometna ligahrvatski nogomet

Ostale Vijesti