Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Dambrauskas: „Uspjeli smo ne izgubiti, iako smo došli pobijediti“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 21:58

Trener Bijelih ostao je bez glasa, ali i dalje vjeruje da se njegova momčad može upustiti u borbu za naslov prvaka.

„Tresla se brda, rodio se miš“, možda je najbolji opis današnjeg derbija u Gradskom vrtu. Mreže se u konačnici nisu tresle, i Osijek i Hajduk na kraju su osvojili po bod, a prvi je nakon utakmice svoje viđenje iste dao Valdas Dambrauskas.

„Uspjeli smo ne izgubiti, iako smo došli pobijediti. Jako teška utakmica, ali nismo zaslužili sva tri boda. Nismo započeli utakmicu kako smo htjeli, s nekim stvarima nisam zadovoljan, a može se reći da su u prvom poluvremenu domaći zaslužili povesti. Nismo imali dobar odgovor na visoki pritisak Osijeka“, rekao je Dambrausas, nakon čega se osvrnuo na ono što je htio postići u drugom poluvremenu.

„U nastavku smo napravili neke taktičke promjene, više smo dali loptu Krovinoviću. Mislim da moramo duboko pogledati u sebe i pogledati gdje smo griješili. Uspostavili smo ravnotežu, ali nismo bili dovoljno opasni napadački“, dodao je Litavac, pa dao jasan odgovor je li mu remi u Gradskom vrtu jednak porazu u borbi za naslov prvaka.

„Bod je bod, a ne poraz, jer za poraz ne dobiješ ni taj jedan bod. Mislim da je Osijek bio obrambeno sjajan, nisu nam dopustili da kreiramo šanse koje smo htjeli. Moramo gledati prema naprijed i fokusirati se na ono što slijedi. Pokušali smo s dva napadača u nastavku igrati s dva krilna igrača, ali nismo uspjeli napraviti ono što nam je bio plan.“

Ipak, Dambrauskas je optimističan uoči svega onoga što slijedi za njegovu momčad.

„Vidjet ćemo što će se događati sve, znate kako kažu, nije gotovo dok nije gotovo. Danas nismo bili dovoljno dobri, ali uvijek postoji sljedeća utakmica. Stvari se u nogometu veoma brzo mijenjaju. I dalje vjerujem u momčad da se možemo upustiti u borbu za naslov prvaka.“


Tagovi

Valdas DambrauskasHajdukOsijekHNL

Ostale Vijesti