Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Dambrauskas odmara Kalinića, u Splitu ostao i Lovrencsics

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.05.22. | 15:11

Među putnicima za derbi na Maksimiru ne mogu hajdukovci računati na dva igrača

Hajduk je u petak 13 sati krenuo prema Zagrebu gdje će u subotu igrati derbi s Dinamom, a među putnicima nije bilo Nikole Kalinića i Gerga Lovrencsicsa koji su ostali u Split. Napadač bijelih je pod virozom, a Mađar osjeća još uvijek posljedice ozljede protiv Istre 1961.

Kalinić je odlučio posljednji odigrani derbi kad je na Poljudu golom u 63. minuti zabio jedini gol na tom susretu kojim je Hajduk slavio.

Dinamo je naslov prvaka osvojio još u prošlom kolu pobjedom na Šubićevcu pa ovaj derbi neće odlučivati o ničemu. Hajduk je tijekom sezone slavio dva puta i jednom remizirao u derbiju pa se nadaju navijači da bi sezonu mogli završiti bez poraza protiv najvećih rivala. S druge strane Hajduk čeka finale Kupa u četvrtak 26. svibnja kad će na Poljudu igrati protiv Rijeke.

Iz tog razloga očekivano je da bi Valdas Dambrauskas mogao odmarati još neke igrače tijekom derbija zbog bojazni od ozljeda ili crvenih kartona. Trofej se dugo čeka na Poljudu, a s obzirom da je Litavac više puta pokazao racionalnost za očekivati je i da ovog puta neće riskirati trofej zbog pobjede na Maksimiru s kojom se stanje na prvenstvenoj ljestvici neće mijenjati.

1.HNL, 36. kolo

Petak, 20. svibnja

Istra 1961 - Slaven Belupo, 18.00

Lokomotiva - Šibenik, 20.05

Subota, 21. svibnja

Rijeka - Hrvatski dragovoljac, 15.00

Gorica - Osijek, 17.05

Dinamo - Hajduk, 20.00



Tagovi

HajdukNikola KalinićGergo LovrencsicsGNK DinamoDerbi

Ostale Vijesti