Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Daliću je propao plan, traži novog 'džokera'. Ali, Latviju mora srušiti bez obzira na probleme

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 19:00

Luka Sučić ostao je u Zagrebu, a trebao je biti zamjena za Kovačića. Izbornik je najavio promjenu postavki, traži se igrač za problematičnu poziciju

Luka Sučić nastavio je listu 'otpadnika' za utakmicu s Latvijom. Neugodna viroza ostavila ga je u Zagrebu, nije niti doputovao u Rigu, iako ništa nije ukazivalo da će se situacija tako zakomplicirati. Propustio je dva-tri treninga, ali svi su očekivali da će se oporaviti do utakmice. No, ništa! Dočekat će momčad u Zagrebu i, kako sad stvari stoje, konkurirati za utakmicu s Armenijom u utorak. No, daleko je još Armenija, prvo treba pobijediti Latviju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ostali smo bez Kovačića, otpao je onda i Vlašić, a sad i Sučić. On je trebao igrati umjesto Matea, to je bio plan, ali nažalost, ostali smo bez njega. Sad moramo mijenjati neke postavke, nećemo igrati s tri vezna igrača, već više napadački.", otkrio je Dalić, a onda počeo malo konkretnije govoriti što očekuje od svojih igrača. Iz toga se dalo zaključiti da će u napadu biti Ante Budimir, a da će oni koji će igrati, morati 'raditi za Budimira'. Centaršuti, jedan na jedan, kontra-noga... Puno je toga Dalić rekao, tražit će više rizika, istovremeno i strpljenja, proboje po bokovima, uzda se u Stanišića i Gvardiola. Teško je to sve i pohvatati, ali ipak, više-manje je sve poznato.

Livaković, Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol, Modrić, Brozović, Budimir. Ta osmorica ne bi trebali biti upitni, sad je pitanje kako će Dalić postaviti onu trojku iza Budimira. Naglasio je Dalić da ne razmišlja o kalkulacijama, da ne planira čuvati igrače za Armeniju, ali da mora ipak pripaziti na Ivanušeca i Kramarića, koji su se tek vratili nakon ozljede. Što to znači? Ili da neće početi, ili da će ih mijenjati nakon 50-60 minuta. Ako će igrati i Kramarić i Ivanušec od prve minute, onda bi trio iza Budimira mogao biti Kramarić-Pašalić-Ivanušec. Desno može Kramarić, a može i Pašalić. No, ako se vratimo na priču o centaršutima, 'kontra nozi', prirodno je na desnom krilu očekivati Lovru Majera. Ili čak Marca Pašalića? Ali, pitanje je hoće li Dalić u tako važnoj utakmici postaviti u prvih 11 debitanta, opet, možda je bolje krenuti s debitantom pa, ako ne ide sve po planu, staviti nekog iskusnijeg s klupe? Sve su to dvojbe, koje, vjerojatno, zaokupljaju Dalića i traže odgovor na pitanje tko će biti džoker u ovoj utakmici.

Opet, možda sve to i nije tako presudno. Latvija jest reprezentacija, koju se na njezinu terenu ne smije podcijeniti, koja je svima u skupini bila tvrd orah. Međutim, ipak je Latvija niža nogometna klasa i bez obzira tko u subotu (18 sati) istrči na travnjak Skonto stadiona mora dobiti utakmicu. Koga god Dalić ubaci od prve minute, mora po svemu biti bolji od ipak prosječnih suparničkih braniča. Dvojbe, naravno, postoje, ali ne bi trebal biti presudne, Hrvatska mora pobijediti, ima dovoljno klase za takav zaključak. U konačnici, ako ne može pobijediti Latviju bez Kovačića, Sučića, dakako i Perišića, onda i ne trebamo razmišljati o Europskom prvenstvu.



Tagovi

Zlatko DalićLuka SučićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti