undefined
undefined

Dalić: "Zaslužujemo puno veći respekt. I od Kanade i od organizatora. Francuskoj i Njemačkoj se to ne događa"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 12:42

Izbornik Hrvatske jasno je poručio što misli o ranom terminu prve utakmice, ali i o izjavama iz kanadskog tabora.

Pred novinare je istrčao izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić koji su najavili utakmicu s Kanadom koja se igra u 17 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Khalifa International u Dohi.

Nekoliko treninga uoči utakmice s Marokom, na čemu je bio fokus?

"Prebacili smo trening u večernji termin. Pripremamo se za utakmicu koja je važna i teška. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je termin u 13 sati promijenio puno. Cijeli bioritam. Očekujem zaista tešku utakmicu, moramo biti agresivniji s puno energije. Kanada je težak protivnik, pun samopouzdanja i mi moramo odgovoriti na pravi način. Što se sastava tiče, Vlašić nije bio na treningu. Očekujem da poslijepodne bude, da konkurira. Moramo biti spremniji, energičniji. Izostanak toga u prvoj utakmici pripisujem terminu", rekao je Zlatko Dalić u uvodu. Na sve to je Ivan Perišić dodao:


"Prvo je prvenstvo koje se igra u ovom periodu. Za sve je nešto novo. Moramo pokazati puno više od prvog do zadnjeg. Defenzivno jako dobro, prema naprijed ne kako znamo. Radili smo na tome, imamo trening. Gledat ćete pravu Hrvatsku, skroz drugu"

Zlatko Dalić otkriva da mu širok izbor ne stvara glavobolje.

"Imamo dobar izbor, ne vjerujem da ću puno pogriješiti bez obzira koga da stavim. Prije četiri godine bilo je drugačije. Prva postava bila nam je Liverpool, Inter, Bayern, Real i Barcelona. Igrali su skupa deset godina. I nema potrebe komparirati generacije".

Talijanske novinare je zanimalo tko će u špicu.

"Imam četiri napadača, nadam se da ću izabrati najbolje. Gledajući Kanadu, njihov sastav i profil. Činjenica je da naš napadač prije četiri godine bio tip koji ima fazu obrane, energiju, brzinu. Sada su drugačiji profili. Imamo dobar izbor, na meni i stožeru je da izaberemo najbolje za sutra".


Malo o Kanadi...

"U najavi smo rekli da je to ozbiljna reprezentacija ako si prvi u grupi ispred Meksika i SAD. I protiv Belgije smo to vidjeli. Teško je Belgija parirala. Puno stu trčali, puno energije i truda i zaslužili su više od poraza. Moramo biti oprezni, ako pogledati dosta tzv "malih" reprezentacija pružaju sjajne partije. Saudijska Arabija, Japan, SAD. Nema života na staroj slavi, Ovo je trenutno stanje, moraš biti pravi i odgovoriti na pravi način. Dobro da je u tijeku sezone, da su igrači u formi, da nije bilo pauza i da je ovo trkački i igrački dobra utakmica".

Perišić je naglasio da su ih iznenadili protiv Belgije.

"Moramo biti na razini agresije i trke. I onda nema zime. MI smo Hrvatska, postavit ćemo se tako i bit će pozitivno"

Potom je Zlatko Dalić imao nešto za reći o načinu na koji je izbornik Kanade motivirao svoje igrače, ali i o terminu prve utakmice koji je FIFA stavila Hrvatskoj.

"Hrvatska zaslužuje respekt i poštovanje od svakoga jer smo to pokazali rezultatima, igrama, ponašanjem... Mi smo osvojili dvije medalje u zadnjih 30 godina i to je malo tko napravio. Ako mi pokazujemo respekt prema svakome, očekujemo od protivnika. Mi moramo to imati. Nisam htio komentirati. Nije respekt niti to što Hrvatska igra u 13 sati jer ne igraju u to vrijeme ni Engleska, niti Španjolska, Francuska, Brazil...a mi smo doprvaci svijeta. To nije odnos kakav bi prema Hrvatskoj trebao biti... Neću se obazirati na komentare. Spremiti se, biti dostojanstveni i pokazat ćemo respekt"



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti