EUTERS/David W Cerny
EUTERS/David W Cerny

Dalić: Ovo je pobjeda za Luku Modrića, kapetane čekamo te!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.09.21. | 00:11

Izbornik Hrvatske bio je zadovoljan nakon važne pobjede

Uvjerljivih i zasluženih 3:0 Hrvatske protiv Slovenije učinilo je izbornika Zlatka Dalića očekivano sretnim i zadovoljnim. Naša je reprezentacija odigrala odličnu utakmicu, od prve do zadnje minute, Slovenija je praktički ostala bez šanse na solidno popunjenom Poljudu.

„Mogu čestitati igračima na pobjedi, sedma bodova je odlično, večeras smo izgledali najbolje u ove tri utakmice. Igrali smo agresivno, kompaktno, sve je odrađeno kako treba. Hvala navijačima, Poljud je poslao jasnu poruku koliko se voli reprezentacija. Bez obzira što pojedinci kažu da nije dobro i što žele nešto drugo. Očekujem da u Slavoniji u listopadu imamo jednako dobru podršku“ rekao je Dalić nakon utakmice

Pobjeda na hajdučki način, golove su postigli hajdukovci, kakav je osjećaj?

„Pobijedila je Hrvatska, moramo biti zahvalni za atmosferu, očito nam Poljud leži. Bilo je sjajno protiv Mađara, dobro protiv Portugala, nadamo se da ćemo protiv Rusije ovdje slaviti plasman u Katar,Ovo je pobjeda za sve navijače i pobjeda za našeg kapetana kojeg nije bilo. Kapetane čekamo te u listopadu da nas povedeš dalje.“ Poručio je izbornik Luki Modriću.

Hrvatska opet nije primila gol, obrana je sve sigurnija

„Nismo primili gol u pet utakmica, ali nismo napravili još sve, ne smijemo se opustiti. Treba raditi dalje, treba biti koncentriran. Dobro smo koristili sve igrače, dobro smo ih dozirali i sretan sam što smo dobili širinu.Nisu se igrači čuvali u Moskvi i Bratislavi, ali mislim da imamo sjajnu atmosferu u svlačionici. Pričali smo, rekao sam da moram i ja neke stvari popravit nakon EURA, svjestan sam da sam zabucao, razgovarali smo o svemu“ pojasnio je izbornik.

Vidio je puno dobrih stvari, Hrvatska je nadigrala Sloveniju u svim dijelovima igre.

„Dobri smo bili u ulascima u prostor, tražili su igrači loptu na više pozicija. Prije smo bili puno statični, danas smo se dobro kretali. Ne mogu pametovati puno, 3:0 je velika pobjeda i velika igra. Idemo do kraja sve dobiti, želim da zadnja utakmica ne odlučuje, nadam se da ćemo u listopadu uzeti koji bod više od Rusije"

Očekuje se povratak Modrića, to su slatke brige.

„Imat ćemo zamjene i više opcija, znam da je Luka važan, ali imat ćemo širinu i to me veseli. Dobili smo vratara Ivušića, bio je dobar, dobitak je za Hrvatsku, siguran je u izlascima, miran, odlično je branio u Slovačkoj. Dobili smo ga za budućnost, biti će konkurencija Livakoviću. On i Sosa su dobitnici iz ovih utakmica“ poručio je izbornik Dalić.

Piše Vedran Pavičić


Tagovi

Zlatko DalićSlovenijaHrvatskaLuka ModrićPoljudSplit

Ostale Vijesti