Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Dalić odlučio: Beljo ispada s popisa, ali ostaje na pripremama Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.06.23. | 17:47

Izbornik Zlatko Dalić tek će u četvrtak imati kompletnu reprezentaciju izuzev Marcela Brozovića koji se priključuje nakon finala Lige prvaka

Hrvatska nogometna reprezentacija polako se kompletira za završni turnir Lige nacija. Prvo okupljanje bilo je u Zagrebu odakle su Vatreni tijekom poslijepodneva prebacili u riječki hotel Hilton koji će im biti baza sljedećih tjedan dan.

Od tamo će i Zlatko Dalić poslati i konačni popis reprezentativaca s kojima ide po trofej na turniru koji se igra u Nizozemskoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rok je danas u ponoć, a s prvotnog popisa na kojem je bilo 24 imena, u UEFU će biti poslana verzija na kojoj neće biti Diona Drene Belje kojeg će izbornik Dalić staviti na raspolaganje izborniku U-21 reprezentacije Draganu Skočiću pred kojim je nastup na EURU, ali tek uoči samog polaska u Rotterdam, 12. lipnja.

“Mi smo stavili 24 igrača na popis iz nekoliko razloga. Da imamo kompletan broj igrača do 12. kada nam se pridružuje Brozović. Želim provjeriti i vidjeti igrače u fazi napada, da vidimo Belju u treningu, da osjeti reprezentaciju. On će se 12. priključiti mladoj reprezentaciji. Naravno, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno. Želim ga imati sedam dana da vidimo što možemo na jesen”, objasnio je izbornik Dalić svoju odluku. Što se tiče samog turnira, Dalić je naglasio kako je sam plasman veliku uspjeh.

“Pred nama je polufinale i možda najteži protivnik. Domaćin koji se vraća u vrh. Čeka nas težak posao jer će imati veliku podršku svojih navijača, ali očekujem i našu potporu s tribina”.

Dalić je otkrio kako je nekim igračima koji su igrali ovaj vikend dao dva dana slobodno te će se oni priključiti do srijede. Dakle, u četvrtak će Vatreni imati kompletan trening. Naravno, osim Marcela Brozovića koji igra finale Lige prvaka.

“Neki su imali u nedjelju utakmice. Vlašić, Majer, Modrić i Gvardiol će doći u srijedu. Vidjet ćemo situaciju. Kovačić je u punom treningu, vidjet ćemo stanje Gvardiola. Nadam se da ćemo kroz treninge uspjeti napraviti sve što smo planirali”.

U Rotterdam se putuje bez imperativa.


“Bilo bi lijepo osvojiti trofej, ali uspjeh je i ovaj plasman. Dobro smo igrali grupu. Ne možemo staviti to kao imperativ. Protivnici imaju kvalitetu. Igrači jesu na izmaku snaga i izraubani, ali naći će motiv”.

Reprezentacija će u petak na audijenciju kod Svetog oca u Vatikan. Ideja je to o kojoj se razmišljalo još nakon finala u Moskvi 2018. godine.

“Velika je to stvar. Prvi put u povijesti da Sveti otac prima našu reprezentaciju. Dugo se na tome radilo. Idemo se zahvaliti za zadnjih pet godina što smo sve napravili”, rekao je Dalić koji smatra kako bi taj posjet trebao donijeti dodatan puls.

“To je bila naša želja. Imali smo poziv nakon finala u Rusiji da isti dan odemo kod Svetog oca i nije se ostvarilo. Od tada smo tražili datum, sada se poklopilo”.

Marcelo Brozović trebao bi se priključiti uoči polaska za Rotterdam.

“Imat ćemo ga na zadnjem treningu, ali poznavajući njega to neće biti problem. Nadam se da će osvojiti Ligu prvaka i biti motiviran. Neće tu biti neke posebne taktičke varijante u pripremi”.

Malo o Nizozemskoj

“Novi izbornik, promijenili su sistem igre. Pauzirali su prošlo SP i EURO. Velika je to reprezentacija koja se vraća u vrh. Imaju potencijal i kvalitetu i širok izbor igrača, pogotovo u defenzivi. Bit će borba, ali ne predajmo se. Imaju motiv, imamo ga i mi. Dostojan su protivnik koji traži svoj respekt i neće biti lako”, zaključio je izbornik.

Da podsjetimo, Hrvatska igra polufinale protiv Nizozemske u Rotterdamu u srijedu 14. lipnja s početkom u 20.45 sati. Drugi polufinalni par čine Italija i Španjolska koji igraju dan kasnije, a finale i utakmica za treće mjesto igraju se 18. lipnja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

VatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaZlatko DalićMarcelo BrozovićDion Drena BeljoFinal Four Lige nacija 2023

Ostale Vijesti