Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dalić objavio popis: vraćaju se Kovačić i Vlašić, na pretpozivu Erlić, Ivanušec i Hrgović!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 12:06

Pred Hrvatskom su odlučujući dvoboji grupne faze Lige nacija. U Glasgowu Vatreni igraju sa Škotskom 15. studenog, dok u Splitu dočekuju Portugal tri dana kasnije.

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca s kojima ide u obračun sa Škotskom na Hampdenu, odnosno Portugalom na Poljudu za četvrtfinale Lige nacija. Na popisu izbornika gotovo i nema iznenađenja osim pretpoziva mladom asu Hajduka Šimunu Hrgoviću.

U odnosu na prošlu akciju, među Vatrene vraća se Mateo Kovačić kojeg nije bilo zbog privatnih razloga. Na popisu je i Dominik Livaković iako nema pravo nastupa, barem za prvi dvoboj sa Škotskom. U reprezentaciju se vraća Nikola Vlašić, a ovoga puta su na pretpozivu završili Martin Erlić kao i Luka Ivanušec. Ondje su i Lovro Majer, Marin Pongračić, Toni Fruk te spomenuti Šimun Hrgović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Trenutno je nekoliko igrača u procesu povratka na teren nakon ozljeda, pa ćemo pozorno pratiti situaciju u naredna dva tjedna i prema tomu reagirati i donijeti odluke o eventualnim novim pozivima. Pritom ciljano nismo širili kadar igračima iz mlade reprezentacije pored onih koji su cijelu jesen s nama, kako bi U21 reprezentacija imala što bolju situaciju uoči važnih utakmica protiv Gruzije", rekao je izbornik Dalić.

"Doveli smo se u dobru situaciju uoči posljednjeg okupljanja ove godine, a sada to trebamo iskoristiti i ostvariti postavljeni cilj, a to je plasman u četvrtfinale. Potpuni fokus je na utakmicu sa Škotskom u kojoj možemo osigurati prolazak, a onda ćemo razmišljati o Portugalu i utakmici u Splitu gdje nas pred punim Poljudom sigurno čeka spektakl", dodao je Dalić.

Hrvatska igra protiv Škotske na Hampden parku u Glasgowu 15. studenog, dok će tri dana kasnije na Poljudu dočekati Portugal u posljednjoj utakmici skupine Lige nacija. U ovom trenutku Hrvatska bi pobjedom u Glasgowu osigurala plasman u četvrtfinale pa bi potom u međusobnom obračunu s Portugalom Vatreni odlučivali o pobjedniku skupine. Ako Poljska ne dobije Portugal na gostovanju, na Hampdenu bi nam bio dovoljan i bod za prolaz u nokaut fazu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Popis igrača za utakmice sa Škotskom i Portugalom:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović, Dominik Kotarski

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Kristijan Jakić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Sučić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Marco Pašalić, Igor Matanović

Pretpozivi: Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Martin Erlić, Šimun Hrgović, Toni Fruk




Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacija

Ostale Vijesti