Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dalić: Ne bih htio dodatne kvalifikacije protiv Srbije, nisam ih htio ni na Euru

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 09:09

Hrvatski izbornik odgovorio je na nekoliko pitanja medija iz susjedne Srbije, a poželio im je da svladaju Portugal u gostima i na taj način osiguraju direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska nogometna reprezentacija je u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu osvojila četiri od maksimalnih šest bodova. Vatreni su prvo uvjerljivo svladali Maltu u gostima rezultatom 0:3, da bi onda u Gradskom vrtu odigrali skrominih 2:2 sa Slovacima. Do kraja kvalifikacija ostale su još dvije utakmice, a budući da vodeća Rusija sad ima dva boda više od Hrvatske, samo dvije pobjede garantiraju Vatrenima direktan plasman na Svjestsko prvenstvo.

No, neki se već spremaju i na mogući scenarij u kojem će vatreni put do Katra tražiti preko doigravanja, a ista stvar je veoma izgledna i za reprezentaciju Srbije koja trenutno vodeća reprezenatacija Skupine A s jednim bodom više od Portugala. No, Cristiano i ostatak društva imaju jednu utakmicu manje od Srbije, a do kraja kvalifikacija ostali su im ogledi s Irskom u gostima i Srbijom na domaćem terenu.

Zlatko Dalić odgovorio je na nekoliko pitanja srpskog Informera vazana uz ono što čeka njegove izabranike do kraja godine, a osvrnuo se i na igru Srbije. Posebno je povhalio dva igrača, a iskreno je priznao kako nije htio Srbiju na Euru jer je smatrao da će Vatreni lakše do pozitivnog rezultata protiv Škota.

„Ajmo rađe razmišljati kako da odemo direktno na Euro, a ne putem dodatnih kvalifikacija. Nas čeka utakmica protiv Malte u gostima, a onda i sa Rusijom kod kuće i s dvije pobjede se želimo plasirati direktno na Svjetsko prvenstvo. Srbija može slaviti protiv Portugala u Lisabonu i ja im to iskreno želim. Nije to nemoguće“, rekao je Zlatko Dalić na početku razgovora pa dodao:

„Ako bi se ipak našli u dodatnim kvalifikacijama, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u dodatnim kvalifikacijama za prethodno Europsko prvenstvo, onda bismo bili zajedno u grupi. I tad sam navijao da ne dođe do tog susreta, lakše mi je bilo nositi se sa Škotskom.“

Zatim se osvrnuo na reprezentaciju Srbije...

„Srbija ima sjajne igrače koji igraju u odličnim klubovima. Puno njih igra za klubove iz samog vrha europskog nogometa i ne bi bilo lako pobijediti ih. Dodatne kvalifikacije su komplicirane, sve se svede na dvije utakmice i zbog toga je pritisak orgoman. Povrh svega toga potrebno bi bilo uložiti dodatnu energiju da susret Hrvatske i Srbije ostane u sportskim okvirima. Zbog povijesti odnosa naših zemalja uvijek je prisutan dodatan naboj. Nas zanima samo sportski dio cijele priče, a gledamo li na sve samo iz nogometne prepektive bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu.“

Uslijedilo je pitanje koga bi posebno izdvojio u reprezentaciji Srbije.

„Vidio sam i neke nove igrače koji ranije nisu bili standardni u reprezentaciji. Ma, svi su dobri, ali ako bih morao nekoga izdvojiti, neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi, zabija golove u kontinuitetu. Stoper Matija Nastasić također odlično izgleda na terenu.“

„Pratim kako igra Srbija, gledao sam utakmicu s Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgleda na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvaliteta vaših igrača nikad nije bila sporna, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom“, zaključio je Zlatko Dalić u razgovoru za Informer.


Tagovi

Zlatko DalićHNSHrvatska nogometna reprezentacijasrpska nogometna reprezentacijaDragan Stojković

Ostale Vijesti