Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Ćuže za Germanijak: "Ne želimo stati na ovome, možemo i u Europi igrati značajnu ulogu i izboriti skupinu"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.08.22. | 08:10

Svatko želi igrati za Dinamo, ali konkurencija i kvaliteta su u Dinamu velike, puno je odličnih igrača. A ja sam još mlad i razmišljam da mi je potrebna minutaža i dokazivanje. Ovdje sam da igram što bolje mogu, da iskoristim prilike koje mi se pruže, a poslije isteka posudbe ćemo vidjeti što dalje. Sad sam koncentriran na Zrinjski, što bolje igram, to su veće šanse da se vratim u Dinamo

Mostarski Zrinjski je i dalje u Europi, s 1:1 protiv Tobola u Kazahstanu, 'Plemići' su se plasirali u play-off Konferencijske lige, što je povijesni klupski uspjeh. Suparnik će biti Slovan iz Bratislave, dakle, suparnik koji nije neprelazan. Taj 'povijesni' gol zabio je Mario Ćuže, Dinamov igrač na posudbi, sigurno će ga dugo pamtiti, ipak je doveo Zrinjski pred vrata raja.

"Bilo je stvarno teško,ali smo i znali da će tako biti Ipak je to europska razina, puno stresa za sve, za nas igrače, stozer, ljude oko kluba i naše navijače, ali na kraju nije moglo biti slađe.", javio se Ćuže nakon napornog puta i povratka iz Kazahstana.

"Napravili smo povijesni rezultat, od početka od prve utakmice protiv Šerifa znali smo da možemo napravit nešto više u Europi i to smo napravili. Pokazali smo svima da možemo nositi s klubovima na europskoj razini. Imamo još tu jednu stepenicu do ulaska u grupu Konferencijske lige, dolazi nam dobra momčad, ali i mi smo dobri i u nastavak ove lijepe priče."

Po povratku u Mostar igrače su dočekali brojni navijači, uslijedilo je veliko slavlje.

"Da, naši navijaci su nas dočekali i priredili stvarno doček za pamćenje. Bio je stvarno gušt nakon teške utakmice i dugog puta nazad do Mostara proslaviti povijest s našim ljudima, našim Ultrasima. Ali moram i spomenuti onih šest, sedam navijača koji su prošli taj put do Kazahstana da nas tamo bodre. Stvarno svaka čast!"

Na papiru se Slovan ipak čini lakšim suparnikom od Olympiacosa, koji je mogao biti na drugoj strani.

"Papir je jedno, a teren je drugo. Koja god nama momčad dođe neće im biti lako, mi znamo svoje kvalitete i dokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Ovo je europska razina i svaka sitnica odlućuje. Ne znamo za sad puno o Slovanu, ali sigurno ćemo ih dobro analizirati. Dosad smo bili spremni za sve utakmice pa vjerujem da ćemo biti i za Slovan."

Kako je on zadovoljan u Zrinjskom, čini se da se dobro uklopio?

"Prezadovoljan sam,dobro me momčad primila, imamo dobre rezultate, atmosfera je super, zasad je sve kako treba biti."

S druge strane, igrač je Dinama, a nikako da dobije pravu priliku, stalno mora po posudbama. Je li zbog toga razočaran?

"Svatko želi igrati za Dinamo, ali konkurencija i kvaliteta su u Dinamu velike, puno je odličnih igrača. A ja sam još mlad i razmišljam da mi je potrebna minutaža i dokazivanje. Ovdje sam da igram što bolje mogu, da iskoristim prilike koje mi se pruže, a poslije isteka posudbe ćemo vidjeti što dalje. Sad sam koncentriran na Zrinjski, što bolje igram, to su veće šanse da se vratim u Dinamo."

Trener Sergej Jakirović i dalje radi odličan posao, kakav je odnos s trenerom?

"Imamo dobar odnos, zapravo, trener Jakirović ima dobar odnos sa svim igračima. Dobra smo momčad vođena dobrim stožerom. Ovaj prolaz play-off sigurno nam je dao novo samopouzdanje i vjetar u leda, ali i do ove utakmice smo izgledali dobro, u obje utakmice sa Šerfiom i Tiranom. Ovo je samo nastavak pozitivnog niza kojeg želimo nastaviti u sljedećim utakmicama."



Tagovi

ZrinjskiMario ĆužeKonferencijska ligaSergej JakirovićGNK DinamoBiH Premier liga

Ostale Vijesti