Action Images / John Marsh
Action Images / John Marsh

Črnko najavio, Slovenci doznali tko preuzima Goricu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.10.24. | 12:00

Spremaju se promjene u Turopolju

Predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko, na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, najavio je preoblikovanje kluba i dolazak novih investitora.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Donijeli smo jednoglasnu odluku na IO kluba, sada je sve na Skupštini. Prije toga smo definirali dolazak partnera koji će donijeti povećanje budžeta. Postoji rok do travnja ili svibnja kada se mora realizirati sva dokumentacija pretvorbe iz Udruge u dioničko društvo. I tada će biti poznat novi većinski vlasnik a koji će utjecati na bolju budućnost našeg kluba”, rekao je Črnko koji je već nekoliko puta najavio ulazak partnera u klub, sada je očito to na korak do realizacije.

A danas slovenska Nogomania doznaje i da je za ulazak u Goricu navodno vrlo zainteresiran poznati srpski biznismen Milan Mandarić, koji je svoje poslovno carstvo izgradio u SAD-u i Velikoj Britaniji te spada u red najbogatijih ljudi iz Srbije.

Mandarić se nedavno odlučio povući iz Vojvodine, gdje je u posljednje vrijeme bio dopredsjednik, ali nije imao pravog utjecaja na vođenje kluba. Odlučio se na novi izazov, a Slovenci tvrde da će to biti Gorica. Hrvatski klub prije nekoliko dana preuzeo je Mario Carević, kojemu je pomoćnik slovenski trener Denis Mojstrović.

Za kraj spomenimo kako bi Mandariću to bila prva investicija nakon odlaska iz ljubljanske Olimpije. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHNK GoricaMilan Mandarić

Ostale Vijesti