JOHANNA GERON/Reuters
JOHANNA GERON/Reuters

Courtois poručio: “Neću se vratiti u reprezentaciju pod Tedescovim vodstvom”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 08:35

Objasnio je kako je to bolna, ali suvisla odluka

Vratar Real Madrida Thibaut Courtois rekao je da neće igrati za belgijsku reprezentaciju sve dok je Domenico Tedesco izbornik. Courtois je propustio veći dio prošle sezone zbog dvije ozljede koljena i izostavljen je iz momčadi Belgije za Euro 2024, unatoč povratku u formu i igranju u finalu Lige prvaka. Ovaj 32-godišnjak, koji je upisao 102 utakmice za Crvene vragove, posvađao se s Tedescom u lipnju 2023. nakon što je napustio belgijsku momčad prije njihove kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. s Estonijom.

Na društvenim mrežama je napisao:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Želim se obratiti belgijskim navijačima i pratiteljima naše reprezentacije.

Osjećam ogromnu ljubav i ponos što predstavljam svoju zemlju na terenu, kao i svakog od vas koji navijate za Crvene vragove. Osjećam se privilegiranim što sam imao čast nositi nacionalni dres. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću to moći učiniti više od 100 puta.

Nažalost, nakon događaja s izbornikom i nakon dugog razmišljanja, odlučio sam se ne vratiti u belgijsku reprezentaciju pod njegovim vodstvom. U ovom slučaju prihvaćam svoj dio odgovornosti. Međutim, gledajući u budućnost, moje nepovjerenje u njega ne bi pridonijelo održavanju potrebne klime srdačnosti. Savez, s kojim sam imao nekoliko razgovora, prihvaća moj stav i razloge koji su me doveli do ove bolne, ali suvisle odluke. Žao mi je što sam možda razočarao neke navijače, ali uvjeren sam da je to najbolji put naprijed za Belgiju, jer zatvara raspravu i omogućuje momčadi da se usredotoči na postizanje svojih ciljeva.

Hvala vam na nepokolebljivoj podršci, ljubavi i razumijevanju .

Podsjetimo, Crveni vragovi ispali su s Eura 2024. od Francuske u šesnaestini finala, a vratar Al-Qadsiaha Koen Casteels započeo je sve četiri njihove utakmice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Thibaut Courtoisbelgijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti