Hrvoje Jelavic/Pixsell
Hrvoje Jelavic/Pixsell

Coppitelli: “Sretan sam zbog pobjede, igrači su zaslužili moje pohvale”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 08:00

Treneri Osijeka i Šibenika u različitim su raspoloženjima dočekali kraj dvoboja na Šubićevcu u kojem je Osijek stigao do tri vrijedna boda.

“Bila je ovo važna pobjeda na teškom gostovanju uz jako dobru igru moje momčadi”, jasan je rezime Federica Coppitellija nakon utakmice u Šibeniku u kojoj je Osijek stigao do vrijedna tri boda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Bilo je teško jer znam koliko je Šibenik opasan na svom terenu. Nijednom nisu izgubili, niti su primili gol. Mi smo im danas zabili tri, imali smo puno šansi i sretan sam zbog ovakve prezentacije. Mogli smo reagirati bolje na početku utakmice, međutim, nešto se pita i protivnika. Nismo neko vrijeme pronašli balans između igre i prilagodbe na teren, no rasli smo kako je susret odmicao. Drago mi je zbog navijača koji su i ovaj puta došli i zbog onih koji su nas bodrili ispred TV ekrana. Znam da je ponekad najbitniji rezultat, kako bismo potvrdili ono što radimo. Međutim, mogu, recimo, nabrojati igrače koji nam nisu bili dostupni ovaj puta, bilo ih je puno... Kada nastupaju igrači koji su spremni igrati kao što je Bukvić, kojega smo stavili povučenije, imali smo praktički jednog i pol centralnog braniča. Jako sam sretan zbog današnje pobjede koja nam je peta u posljednjih šest utakmica. Mislim da su dečki zaslužili čestitke”, rekao je trener Osijeka dodavši kako je tih sat vremena igre na Šubićevcu putokaz kako Osijek treba nastaviti s ciljem povratka navijača na tribine Opus Arene.

“To je nešto o čemu jako brinem i što žarko želim. U početku danas nije bilo dobro zbog stanja njihova travnjaka. Ako ne igramo svoju igru, mi smo momčad kojoj nije ugodno u takvoj borbi. Nakon toga smo bili dobri, imali smo puno šansi i zabili tri gola. Nakon što je Tuia morao izaći imali smo Jelenića i Hasića u defenzivi, zaigrali smo s trojicom u zadnjoj liniji i dečki su bili dobri u čitanju igre. Zaslužili su sve moje pohvale. Ne samo zbog rezultata i onoga kako su igrali, nego i za htijenje koje su pokazali. Od dvadesete ili tridesete minute, nisam više siguran, dobili smo balans u igri u odnosu na uvjete glede travnjaka. Nogomet je nekada takav, mi započnemo napad, a oni nam u kontri pogode gredu, potom i zabiju gol. Ako bih morao ovu utakmicu uspoređivati s onom prethodnom u Puli, mislim da smo ovaj puta imali dobre reakcije. Tuia je morao izaći, a on nam je jedan od vođa na terenu. Šibenik je namirisao da može pobijediti i nije bilo lako. Pokazali smo kompletnu izvedbu, tehniku i emocije”, naglasio je trener Osijeka koji je izdvojio Hernanija istaknuvši kako polako raste, da njegova kvaliteta nije upitna i da samo mora poraditi na kondiciji i razumijevanju lige.


“Sretni smo zbog njega jer se se diže u igri”, rekao je Coppitelli.

S druge strane, Marko Kartelo nije uspio doći do bodova u svom premijernom nastupu na klupi Šibenika. No izvukao je pozitivne strane.

“Odigrali smo dobru utakmicu, posebno prvih dvadesetak minuta koje nam moraju biti putokaz u nastavku sezone. Šteta što nismo iskoristili dobar trenutak, nego smo primili gol u nadoknadi poluvremena. Ništa ne mogu prigovoriti svojim igračima. Idemo dalje, čeka nas puno rada i okrećemo se Slaven Belupu u sljedećem kolu”, zaključio je trener Šibenika.



Tagovi

Federico CoppitelliMarko KarteloNK ŠibenikNK OsijekHNL

Ostale Vijesti