Foto: Matija Habljak, Pixsell
Foto: Matija Habljak, Pixsell

Coppitelli: “Ovo mi je najveća pobjeda u karijeri, a Dinamo je i dalje glavni favorit za naslov”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 18:11

Trener nogometaša Osijeka nakon prve pobjede Bijelo-plavih u Maksimiru s dva razlike nakon 1989. i dva Šukerova gola

Dinamo je od talijanskih trenera u prvih 11 kola izgubio osam bodova, tri od Gattusa (Hajduk), dva od Tramezzanija (Istra 1961) i sada tri od Coppittellija (Osijek). Bijelo-plavi su napokon dočekali slavlje u Maksimiru, nakon nekoliko gorkih tableta poraza ili remija doma i u gostima u sudačkoj nadoknadi. Ispostavilo se, eto, da kad Osijek ne povede - dobro prođe s Modrima! Na radost njegovih navijača…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Osijeka je na konferenciji za novinare nakon utakmice ovako komentirao dosad najveću pobjedu u trenerskoj karijeri te šeste u posljednjih sedam utakmica u prvenstvu i Kupu:

“Da bude iskren, volio bih ponovno vidjeti Hernanijev gol, tako važan, u takvom trenutku… Naravno da smo sretni, ovo je važan korak za nas. Bili smo nesretni s nekoliko malih pogrešaka koje su dovele do 2-2, no najvažnije je da nismo pali psihološki, nastavili smo tražiti pukotine u Dinakovoj igri, rasli kako je utakmica odmicala i uspjeli bez pogreške izdržati nakon što smo opet poveli. Raduje me način na koji smo pobijedili”, kazao je Coppitelli, ne znajući da je zadnji put Osijek slavio u Maksimiru s dva razlike u travnju 1989., kad je dva komada zabio budući centarfor Modrih i Vatrenih - Davor Šuker!

Je li vam ovo najveća pobjeda u karijeri?

“Da, mislim da jest”

Posebna priprema je li bila?

“Znali smo da se suočavamo s najboljom momčadi lige, pa su nam igrači bili vro fokusirani, ali i motivirani da se dokažu protiv momčadi koja igra Ligu prvaka.”

Tko vam je bio najbolji u vašoj momčadi?

“Inače se ne ustručavam nekog pohvaliti, ali sad mi je teško nekog istaknuti jer najsretniji sam slikom naše momčadi. Imali smo u prvim mjesecima puno problema s ozljedama, teško je mnogima sa strane bilo za shvatiti kroz što smo sve prolazili, no sad imamo Jakupovića, Hernanija, trebalo nam je i treba nam samo vremena.”

Dinamo doma i u Europi, iznenađije li vas što izgleda kao dvije različite momadi?

“Teško je imati istu energiju iako ima dovoljno vremena za oporavak, nadao sam se da će odigrati ispod svoje razine, priznajem, no svi krediti mojoj momčadi.”

Panenka Jakupovića?

“Nisam gledao, već dugo vremena ne gledam penale... Scamacca mi je dok sam mu bio trener u Romi promašio Panenku za titulu u Primaveri, otad ne gledam 11-erce”.

Je li Dinamo još najveći favorit za naslov?

“Jest. Jer liga je takva da se protiv svakog može izgubiti bodove. Ima i Hajduk gotovo jednake šanse, ali ne smije se odbaciti ni Rijeku. Dinamo ima najveću širinu, može podići igru na veću razinu u usporedbi s ostalim konkurentima u Hrvatskoj”, poručio je Coppitelli. (N. L.)



Tagovi

Federico CoppitelliNK OsijekHrvatska nogometna ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti