Nick Potts/Press Association/PIXSELL
Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Član Manchester Uniteda i donedavni igrač Istre 1961 prešao u slavni škotski klub

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 21.08.21. | 09:03

Nastupio je i na nedavnom Europskom prvenstvu.

Sredinom veljače 2021. domaćom nogometnom javnosti 'odjeknula' je vijest da će novim igračem Istre postati - član Manchester Uniteda. 20-godišnji Velšanin Dylan Levitt izdanak je Manchesterove škole nogometa, a seniorski nogomet prvi je put okusio u Charltonu, u kojem se nije naigrao, svega pet utakmica uz učinak od pobjede, remija i tri poraza.

Nakon polusezone u trećem rangu engleskog nogometa stigao je na zapad Hrvatske. No, ni u 1.HNL nije se uspio izboriti za status prvotimca. Upisao je ukupno devet nastupa, dva od prve minute. Ipak, to nije spriječilo Ryana Giggsa da ga pozove na Euro 2020, čak je dobio tri minute u porazu Walesa od Italije.

Kada u CV-u s 20 godina imaš ime kluba poput Manchester Uniteda, nastupe u 1.HNL, ali i na Europskom prvenstvu, onda je to znak da nećeš dugo čekati na novi angažman.

Levitt je od jučer član Dundee Uniteda, slavnog škotskog kluba osnovanog 1909. koji je 1984. igrao polufinale Kupa prvaka, a tri godine kasnije finale Kupa UEFA. Dundee se 2020. vratio u Premiership, a na posljednji trofej čekaju od 2010. kada su osvojili kup Škotske.



Tagovi

Dylan LevittIstra 1961Manchester UnitedDundee United

Ostale Vijesti