REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Čini se da ništa od povratka u HNL: Bradarić bi i sljedeću sezonu mogao igrati u Saudijskoj Arabiji

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 16:22

Cagliari se želi riješiti tereta plaće

Hrvatski veznjak Filip Bradarić stigao je u Cagliari kao viceprvak svijeta iz Rijeke i zasigurno nije očekivao da će njegova karijera krenuti u smjeru u kojem je posljednje dvije sezone. Početak u Serie A je bio dobar, a onda je nakon autogola protiv Juventusa sve krenulo silaznim putem. Za Talijane je upisao u debitantskoj sezoni 27 nastupa, a sezonu kasnije krenule su posudbe.

Prva je bila povratak u matični Hajduk koji je napustio nakon pola sezone, a odmah na zimu te natjecateljske godine otišao je u Celtu Vigo. Za Hajduk je u tom mandatu odigrao devet utakmica, a u drugom dijelu sezone igrao je 14 utakmica La Lige za Celtu Vigo.

Posljednju sezonu proveo je u Al Ainu s kojim nije uspio ostati u elitnom nogometnom razredu Saudijske Arabije. Za arapski klub je odigrao 25 utakmica u prvenstvu i zabio jedan gol, a trenutno je na odmoru u Splitu i važe nove prilike.

Unatoč ispadanju s Al Ainom, prema pisanju talijanskih medija, Filip bi mogao i iduću sezonu igrati tamo. Naime, prve korake je poduzeo Al-Hazm, klub koji je promoviran u prvu ligu i Cagliari očekuje njihovu konkretnu ponudu.

Bradariću ističe ugovor 2023. godine, a plaća od 600 tisuća eura je teret kojeg bi se Talijani rado riješili. Spominjao se njegov mogući povratak i na Poljud, ali Talijani bi umjesto posudbe radije prodali veznjaka što Hajduku ne igra u ovom trenutku s obzirom na financijsku situaciju. Iako posudba nije isključena, ali bi Talijani tražili da klub u koji ode preuzme cijelu plaću.

Bijeli u ovom trenutku imaju želju graditi jaku momčad, ali bez velikih ulaznih transfera, a da bi se osigurali financijski potreban je jedan veći izlazni transfer


Tagovi

Filip BradarićCagliariAl AinSaudijska Arabija

Ostale Vijesti