Cijela momčad hrvatskih nogometaša ostala bez kluba - među njima 2 bivša seniorska i 4 U21 reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.01.19. | 16:35

Veliki dio ovih nogometaša bila bi pojačanje za hrvatske klubove.

Zimski prijelazni rok do sada nije donio puno transfera hrvatskih nogometaša. Pisali smo o tome kako je tek sedam nogometaša promijenilo klubove dok je samo za Lovru Kalinića plaćena odšteta. No, ima dosta onih koji su s prvim danom siječnja ostali bez kluba, bilo da im je istekao ugovor, bilo da im je ugovor raskinut, na njihovu ili na štetu kluba. Od hrvatskih nogometaša koji su igrali u stranim klubovima, a koji od Nove godine više nemaju klub složili smo cijelu momčad.

U postavi 4-3-3 najzvučniji je napad. U samom vrhu bi igrao Eduardo da Silva, hrvatski Brazilac kojem je istekao ugovor s Legijom iz Varšave. Eduardo se još nije odlučio o nastavku karijere, ali sigurno ima klubova koji bi u svojim redovima željeli vidjeti 35-godišnjeg igrača s 62 nastupa i 29 golova za hrvatsku reprezentaciju.

Ivo Iličević će sigurno pronaći novi klub nakon što je dobio raskid ugovora od kazahstanskog Kairat Almatyja. Tko zna, možda će 32-godišnji nogometaš s 9 nastupa i 1 golom za 'Vatrene' po prvi put zaigrati u nekom hrvatskom klubu. Podsjetimo, on je rođen u njemačkom Aschaffenburgu, a nakon mnogih njemačkih klubova prije dvije godine je otišao u ruski Anži da bi godinu dana kasnije preselio u Kazahstan.

Mihael Mikić upravo danas ima svoj 39. rođendan, a posljednjih 10 godina on igra u Japanu. S prvim danom 2019. godine istekao mu je ugovor sa Shonan Bellmareom, a Mikić, koji nikada nije igrao za seniorsku, ali jeste za U21 reprezentaciju Hrvatske (19 puta), najavljuje da će još igrati. Naravno, u Japanu.

Vezni red nam nije toliko zvučan kao napad. Najpoznatije ime svakako je Zvonko Pamić koji je jesensku polusezonu igrao u OFK Titogradu gdje ga je trenirao otac Igor. Pamić je svojedobno proglašavan velikim talentom, ali nikada taj talent nije uspio realizirati čemu su svakako kumovale i ozljede. Odigrao je 5 utakmica za U21 reprezentaciju Hrvatske, a izgleda kako je Pamić vrlo brzo pronašao svoj novi klub jer se spominje kako će se priključiti momčadi Širokog Brijega.

U veznom redu je i Luka Muženjak, 25-godišnjak iz Vinkovaca koji je iz Cibalije ovog ljeta otišao u Ordabasy iz Kazahtsana. No, tamo se nije naigrao pa mu je raskinut ugovor. Treći član veznog reda je iskusni, 31-godišnji Mislav Leko koji je prije dvije godine otišao u norveški Fredrikstad kojeg je napustio s posljednjim danom prošle godine.

Obranu smo malo kombinirali 'premještajući' igrače kako bi uspjeli složiti cijelu 'četvorku'. Tako nam je na lijevom boku Lovre Čirjak, 27-godišnji Zadranin koji je prošao omladinsku školu Dinama, a iz Intera iz Zaprešića je prije godinu dana otišao u redove ruskog Nižni Novgoroda. Tamošnji drugoligaš ipak nije bio zadovoljan njegovim igrama pa je dobio raskid ugovora. Desno je bivši suigrač Zvonka Pamića, 23-godišnji Hrvoje Bukvić koji je nominalno stoper, ali može igrati i na desnom beku.

U srcu obrane imamo dva solidna haenelovca. Jedan od njih je Zoran Arsenić, 24-godišnjak koji je iz Osijeka u ljeto 2017. otišao u Wislu Krakow, a nakon što je poljski klub doživio potpunu propast, Arsenić je dobio 'čiste papire' te je sada slobodan igrač. Uz njega je tu bivši Dinamovac i mladi reprezentativac Tomislav Barbarić koji je u karijeri igrao za mnoge klubove, a posljednji među njima je bio kazahstanski Atyrau gdje je otišao prije godinu dana iz Rudeša.

I na kraju – vratar. Među vratnicama je 23-godišnji manje poznati Dino Hodžić iz Metkovića. On je nakon Neretve, Hrvatskog dragovoljca i Zmaja iz Makarske u ljeto 2017. otišao u norveški Vejle. Tamo se nije naigrao, bio na posudbi u Fredericiji, a sada je ostao bez kluba.

Hodžić – Bukvić, Arsenić, Barbarić, Čirjak – Leko, Muženjak, Pamić – Mikić, Iličević, Eduardo. Prilično dobra momčad…

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Eduardo da SilvaIvo IličevićMihael MikićZvonko PamićLuka MuženjakMislav LekoLovre ČirjakHrvoje BukvićZoran ArsenićTomislav BarbarićDino Hodžić

Ostale Vijesti