Chelseajev čovjek za golove traži iskupljenje protiv Kloppovog stroja (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.09.19. | 11:15

Utakmica počinje u 17:30 sati.

Jedan od najzanimljivijih derbija posljednjih nekoliko sezona u engleskoj Premier ligi, definitivno je susret Chelseaja i Liverpoola. Iako donedavno gotovo izjednačene momčadi, sada nastupaju nešto drugačijim odnosima – Redsi kao prvak Europe i lanjski nacionalni viceprvak favorit je u ovom ogledu, ali i domaćin ima što za reći.

Pogledajte tečajeve za utakmicu Chelsea – Liverpool

Trener Frank Lampard za današnji ogled sigurno ne može računati na ozlijeđene Emersona, Loftus-Cheeka i Rudigera, što mu stvara poprilično dosta problema, uzevši u obzir da su i upitni nastupi Ngoloa Kantea, još nedovoljno oporavljenog Calluma Hudsona-Odoija te Masona Mounta, čija ozljeda gležnja je mogla biti kudikamo gora da ga je Francis Coquelin još malo jače nagazio u ogledu u Ligi prvaka.

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice

Bluesi imaju mladu momčad, a utakmica s Valencijom sredinom tjedna pokazala je kako će Lampard trebati dosta vremena da to sve ukomponira u cjelinu, iako je potencijal tu. Mladi Mount je zalog za budućnost, a Tammy Abraham već sada stvara razliku u Premiershipu – u dosadašnjih pet kola, zabio je sjajnih sedam golova i time nastavio s formom iz prošle sezone kada je u Championshipu za Aston Villu utrpao 26 komada.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić trebao bi startati od prve minute, a ovako će izgledati momčad Chelseaja.

S druge strane, Liverpool izgleda odlično u prvenstvu, nemaju oscilacija poput (trenutno) devetoplasiranog Chelseaja. Dapače, Redsi su uvjerljivo prvi s maksimalnih 15 bodova iz pet kola, a ukoliko dođu do pobjede na Stamford Bridgeu, vratit će prednost pred drugoplasiranim Manchester Cityem na pet bodova.

Ipak, ogled s Napolijem na otvaranju Lige prvaka, pokazao je da Jurgen Klopp ima određenih problema u momčadi. Napolitanci su bili kvalitetnija momčad tijekom dobro dijela utakmice, a veliku grešku napravio je i Virgil van Dijk, koji je tako pokazao da je i on – vjerovali ili ne – čovjek od krvi i mesa.

Što se samog sastava tiče za utakmicu, njemački strateg na klupi Redsa nemože računati na već otprije ozlijeđenog Alissona, stoga će na vrata zasjesti Adrian, dok je nastup Divocka Origija također pod upitnikom, iako je već svima znano da bi on svoju priliku čekao s klupe jer je naprijed neprikosnoveni trozubac Mane-Firmino-Salah.

Iako je to sada neka druga momčad Bluesa, bez Hazarda u napadu i Sarrija na klupi, vrijedi se prisjetiti njihovih međusobnih ogleda prošle sezone. Na Stamford Bridgeu smo vidjeli podjelu bodova (1-1), kada je Kovačić asistirao Hazardu, a na Anfieldu je Liverpool sigurno slavio s 2-0.

U europskom Superkupu prije malo više od dva mjeseca igrali su se jedanaesterci nakon 2-2 rezultata poslije produžetaka. Uspješniji su bili osvajači Lige prvaka, a ključni, posljednji penal u raspucavanju promašio je Tammy Abraham – hoće li se danas iskupiti?

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mateo KovačićJurgen KloppFrank LampardMohamed SalahTammy Abraham

Ostale Vijesti