Chelsea trijumfom protiv Crystal Palacea nastavio pobjednički niz

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 09.11.19. | 15:46

Domaćin sjajnom serijom do drugog mjesta.

Odigrana je utakmica 12. kola engleske Premier lige u kojoj je Chelsea slavio protiv Crystal Palacea rezultatom 2:0.

Od samog početka susreta domaćin se nametnuo kao dominantnija momčad te su konstantno pritiskali goste tražeći gol. Već u prvih 15-tak minuta Chelsea je imao dvije sjajne prilike, no Guaita i sreća su čuvali Palace pa se na odmor otišlo početnim rezultatom.

Međutim, već na početku drugog poluvremena, točnije u 52. minuti domaćin dolazi do toliko željenog vodstva. Kovačić je odigrao Williama, koji sjajnim dodirom izbacuje Abrahama, a mladi engleski reprezentativac napokon probija Guaitu za 1:0.

Nastavili su domaćini i nakon pogotka dominirati, ali je gostujući vratar čuvao svoju momčad. Međutim, u 79. minuti Guaita je još jedanput kapitulirao. Pulisic je sjajno prošao kroz sredinu i asistirao za Abrahama, koji šutira sa 10-tak metara, ali pogađa obrambeni blok. No, lopta se vraća do natrčalog Pulisica, koji sa par metara probija sjajnog Guaitu za pokazat će se konačnih 2:0. Koliko su domaćini bili dominantni govori i podatak da su gosti tek u 86. minuti uputili prvi udarac u okvir, ali je Kepa bio spreman.

Chelsea je ovom pobjedom došao do šestog trijumfa u nizu te se barem na neko vrijeme popeo na drugo mjesto ljestvice. Frank Lampard radi sjajan posao i Bluesi izgledaju jako dobro. Kovačić je motor momčadi, Abraham izbio na čelo ljestvice, a osporavanom Pulisicu se odčepilo…

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mateo KovačićFrank LampardChristian PulisicTammy Abraham

Ostale Vijesti