foto: Action Images
foto: Action Images

Četvrtoligaš osramotio Leeds i izbacio ih FA kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 16:34

Za domaćine je u igru ušla TV zvijezda koja nije igrala nogomet čak 10 godina. Bielsa će zasigurno imati što reći svojim igračima...

Ovoga vikenda na rasporedu je treće kolo najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA kupa.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg izdanja ovog natjecanja napravio je Crawley Town, član Legue Two koji je demolirao premierligaša Leeds pobijedivši ih rezultatom 3:0.

Bielsa je očekivano izmijenio sastav, međutim El Loco ni u ludilu nije mogao očekivati kako će amateri poniziti njegovu momčad.

Domaćin je renomiranom protivniku prepustio loptu i kontrolu terena, ali su ih ubijali kontrama iz kojih su uputili čak 15 udaraca na gol.

Raspad Leedsa dogodio se u tri minute nastavka kad su domaćini golom Tsaroulla u 50. i Nadesana u 53. minuti poveli rezultatom 2:0. Da bi točku na i najveće pobjede u povijesti kluba postavio Tunnicliffe u 70. minuti.

Da sramota Leedsa bude potpuna pobrinuo se domaći trener koji je u 90. minuti u igru uveo britansku reality zvijezdu. Riječ je o 33-godišnjem Marku Wright, koji je prošao omladinske škole West Hama, Arsenala i Tottenhama, no kao senior samo je nastupao za niželigaše. Kako nije imao uspjeha okrenuo se drugim izazovima te je postao zvijezda britanskih realityja, no nije od ideje da postane nogometaš. Nakon pauze od čak 10 godina u prosincu je potpisao za čevrtoligaša, a sad je upisao i minute u povijesnom uspjehu kluba.



Od ostalih rezultata možemo spomenuti sigurne pobjede Manchester Cityja protiv Birminghama 3:0 te Chelseaja nad Morecambeom 4:0.



Tagovi

FA CupLeeds UnitedMarcelo BielsaCrawley Town

Ostale Vijesti