Četiri su dana do kraja prijelaznog roka, a ovi igrači su i dalje bez kluba (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.08.18. | 17:20

Odlična momčad.

Kolovoz se približava kraju, a samim time i ljetni prijelazni rok. Nogometna tržnica u Engleskoj i Italiji već je zatvorena, a u ostalim većim europskim ligama sve će biti završeno s krajem ovog mjeseca. Velike kupnje su obavljene, čekamo eventualno još neki potez Reala i(li) Barcelone, a zanimljivo je vidjeti koji nogometaši će kraj prijelaznog roka dočekati bez kluba.

Dosta se zanimljivih imena nalazi na popisu trenutno slobodnih igrača. Uglavnom su to veterani, ali ima i nešto mlađih igrača. U svakom slučaju, dovoljno se kvalitete na ovom popisu nalazi da se ne bi od njega mogla složiti zanimljiva momčad što smo i učinili. Ovi igrači sa zanimanjem čekaju kraj mercata s napomenom da većina liga dozvoljava potpis slobodnih igrača i nakon što prijelazni rok službeno završi pa će dio ovih igrača svoj angažman naći u rujnu ili kasnije tijekom sezone.

Na vratima konkurencija nije toliko velika, a mi smo se između Željka Brkića i Diega Cavalierija odlučili za Pieta Velthuizena. Ovaj 31-godišnji Nizozemac 2009. je upisao i nastup za 'Oranje', ali nakon toga mu se karijera nije razvijala po željama. Posljednji klub u kojem je igrao je ciparska Omonia koja mu ovog ljeta nije ponudila nastavak suradnje.

Obrana nam je uglavnom veteranska. Središnji dio zauzima Robert Huth koji je ovog ljeta napustio Leicester s kojim je osvojio naslov prvaka Engleske, a uz njega je tu Oswaldo Alanis, 29-godišnji meksički reprezentativac koji je ovog ljeta doživio uistinu čudnu stvar. Iz Chivasa ga je u srpnju doveo Getafe, a nakon što se u španjolskom klubu promijenila uprava označen je nepotrebnim te mu je promptno raskinut ugovor. S obzirom na godine i činjenicu da je 22 puta igrao za Meksiko, Alanis bi mogao biti dobro pojačanje za neki klub koji ganja sredinu tablice u ligama 'petice'. Nešto poput Getafea.

Bokove zauzimaju Glen Johnson, 34-godišnjak koji je imao prilično dobru karijeru, ali kojeg u Stokeu više nisu željeli; te Patrice Evra koji bi s 37 godina trebao biti u mirovini, ali se Francuz još uvijek ne predaje te je izrazio želju za novim angažmanom kojeg, za sada, nema.

Vezni red 'naše' momčadi je uistinu spektakularan. Predvodi ga 32-godišnji Claudio Marchisio kojem je Juventus dao papire da potraži novi klub nakon 10 godina boravka u Torinu. Uz njega je tu Yaya Toure koji se nada novom angažmanu na Otoku, ali bi mu možda bilo bolje da pažnju usmjeri na neke druge destinacije, a ispred ovog dvojca je Hatem Ben Arfa koji je prije tri godine oživio karijeru u Nici da bi je nakon toga opet 'bacio u vjetar' u PSG-u. Možda bi mu bilo najbolje da se vrati u Nicu…

Što se napada tiče, kao centralnog napadača nismo mogli izostaviti Giuseppea Rossija koji s 31 godinom definitivno može pomoći talijanskim klubovima iz donjeg doma Serie A. Na desnom krilu smo postavili Cheong-Yong Leeja, južnokorejskog reprezentativca sa 79 nastupa za nacionalnu momčad, a na lijevom Bakaryja Saka koji bi uskoro mogao doći do angažmana jer ga veliki broj klubova na Otoku spominju kao pojačanje koje bi zakrpalo rupe koje su se primijetile u prvim ovosezonskim utakmicama.

Još je dosta zanimljivih igrača u statusu slobodnog igrača, a spomenimo samo da su od Hrvata na popisu Hrvoje Milić, Stipe Plazibat, Ante Roguljić, pa i Sammir

(Foto: Action Images)


Tagovi

Bakary SakoCheong-Yong LeeGiuseppe RossiHatem Ben ArfaYaya ToureClaudio MarchisioPatrice EvraGlen JohnsonOswaldo AlanisRobert HuthPiet Velthuizennogometni transferitransferiprijelazni rok

Ostale Vijesti