VIDEO: Česi savršeni nakon četiri kola, Turci uzeli prvu pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.11.14. | 23:46

Češka je preokretom protiv čvrstih Islanđana zadržala savršen učinak u skupini A (2:1).

Česi su sve bliži Euru u Francuskoj i čini se kako ih nitko ne može zaustaviti. Nakon četiri kvalifikacijska kola imaju savršen učinak i nalaze se trenutno ispred Nizozemske, ali i Islanda, momčadi koja do večerašnjeg susreta nije primila pogodak. Ipak, Islanđani su pokleknuli u Plzenu, usprkos vodstvu (2:1).

Česi ponovno pokazuju kako su majstori kvalifikacija i da osim fantastičnog nogometa, pružaju i vrlo agresivnu igru bez obzira na rezultat.

Domaćini su već od devete minute bili u rezultatskom zaostatku, a glavni krivac za to je njihov prvi vratar Petr Čech koji je nakon loše procijene zaplivao i tako omogućio gostima lak pogodak.

Ipak, domaćin je dominirao nakon primljenog pogotka što im se isplatilo u nadoknadi prvog poluvremena kada je desni bek Pavel Kaderabek zakucao glavom loptu u mrežu Islanđana.

U nastavku su Česi prebacili u petu brzinu i u 61. Minuti stigli do velikog preokreta nakon sjajnog prodora s lijeve strane i nespretne reakcije golmana Halldorssona koji je poslao loptu u vlastitu mrežu i tako je ostavio Čehe na vrhu skupine s četiri pobjede iz jednako toliko utakmica.

Daleko manje neizvjesnosti bilo je u drugom susretu ove skupine između Turske i Kazahstana. Domaćini su u Istanbulu upisali prvu pobjedu u kvalifikacijama (3:1). Slavili su zahvaljujući pogocima Yilmaza koji je s dva pogotka nagovijestio veliku tursku večer, da bi 'točku na i' postavio Aziz.. Utješni je pogodak za Kazahstan postigao Smakov u 87. minuti.

Valja izdvojiti i nevjerojatnu situaciju prije početka susreta kada je prvi golman Volkan Demirel napustio reprezentaciju samo pola sata prije početnog zvižduka. Naljutio se na navijače Galatasaraya koji su žestoko protestirali protiv prvog vratara reprezentacije. Razlog? Riječ je o golmanu iz mrskog rivala Fenerbahçea, koji im se zamjerio na posljednjih nekoliko derbija. Naravno, kada je fanatizam u pitanju, u tom slučaju predvode Turci.

Kvalifikacije za Euro, skupina A:

Nizozemska – Latvija 6:0 (van Persie 6', Robben 35' i 82', Huntelaar 42' i 89', Bruma 78')
Turska – Kazahstan 3:1 (Yilmaz 26'-11m, Aziz 83'/ Smakov 87'-11m)
Češka – Island 2:1 (Sigurdsson 9'/ Kaderabek 45+1', Halldorsson 61'-ag)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kvalifikacije za EuroKazahstanTurskaIslandČeška

Ostale Vijesti