Cedevita gostuje kod Repeše: Učenik ide na učitelja

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.11.15. | 18:13

Košarkaši Cedevite u četvrtom kolu B skupine Eurolige gostuju kod EA7 Emporio Armani Milana kojeg vodi bivši trener Cedevitaša, Jasmin Repeša.

Bit će to okršaj dvojice trenera, Jasmina Repeše i njegovog bivšeg pomoćnika u Cedeviti Veljka Mršića, koji je u ovoj sezoni preuzeo ulogu glavnog trenera.

I Cedevita i Milano nakon tri kola Eurolige imaju po jednu pobjedu i dva poraza. Favorit se zna, ali zagrebačka momčad neće se olako predati, štoviše, u dobrom je raspoloženju nakon dvije uzastopne pobjede, kod Anadolu Efesa u Istanbulu i Tajfuna u Celju, samo su i dalje problem ozljede. Nema Luke Žorića i Tonija Katića.

I dalje imamo samo desetoricu igrača u rosteru. Od tih desetorice četvorica su mlađa od 20 godina, no i uz sve te nedaće mi tamo ne idemo s bijelom zastavom. Idemo odigrati najbolje što možemo u tom trenutku, da te neke stvari za koje smo procijenili da su nam veoma bitne ako želimo biti u utakmici pokušamo odraditi dobro. Neka to dečki naprave i ja ću biti zadovoljan, a za što će to biti dovoljno također ovisi i od protivnika“, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Momčadi se dobro poznaju.

Mi znamo većinu njihovih igrača. Njihov trener Repeša također zna većinu, ako ne i sve, nas. Bit će to jedna zanimljiva utakmica. S tog aspekta bit će to zaista jedno kvalitetno nadmudrivanje, a naš je zadatak da damo sve od sebe, da odigramo hrabru utakmicu i da tražimo pobjedu, ako je to moguće“, poručio je šuter Cedevite Fran Pilepić, istaknuvši kako su dobro trenirali i spremni su za novi dobar rezultat.

Situacija je drugačija. Sad smo u boljem ritmu nego što je to bilo prije Efesa. Mislim da smo praktički dotakli dno poslije poraza od Zadra i nakon toga smo se podigli, a sada smo u puno boljem ritmu i taj ritam moramo iskoristiti da u najmanju ruku odigramo jednu dobru utakmicu. Kad igraš protiv jačih protivnika, pogotovo na gostovanju, moraš biti strpljiv i kada se ukaže prilika treba je probati iskoristiti“.

Večerašnji domaćini su 26 puta bili prvaci Italije, četiri puta osvojili su Kup Italije, tri puta bili su prvaci Europe, tri puta su osvojili Saporta kup, jednom Interkontinentalni kup i dva puta Kup Radivoja Koraća.

Osim što ih vodi Repeša, u Milano je preko ljeta iz Cedevite prešao i centar Stanko Barać. Tu su još hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon, Oliver Lafayette, koji je igrao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2014., a iz ABA lige većina navijača Cedevite dobro zna i Milana Mačvana i Charlesa Jenkinsa.

U prve tri utakmice u Euroligi uvjerljivo najistaknutiji igrač bio im je talijanski reprezentativac Alessandro Gentile s prosjekom od 19.3 poena, 4.7 skokova i 5.7 asistencija, a drugi strijelac s 9.3 poena i 3.7 skokova im je Simon.

To je odlična momčad. Samo ime Milano puno govori. Uz Real Madrid najtrofejnija su europska ekipa. U zadnje vrijeme otkad imaju sponzora Giorgija Armanija ulažu veoma puno i ove godine uz jedno dodatno ulaganje žele napraviti jedan iskorak. S angažmanom našeg bivšeg trenera i promjenom cijele momčadi, potpisali su 11 igrača, sigurno da žele puno“, naglasio je Mršić.

Utakmica Milana i Cedevite počinje u 20:45.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EuroligaVeljko MršićJasmin Repešaarmani milanoCedevita

Ostale Vijesti