Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Carsleya hvale kritika i igrači, FA bi mu trebao dati priliku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 13:34

Carsley je, dakle, sjajno započeo svoj privremeni mandat, s dvije čiste pobjede bez primljenog pogotka. No, signali iz Saveza idu u smjeru da će se dovesti kapitalac na mjesto izbornika

Lee Carsley, v.d. izbornika Engleske, prikuplja sve više simpatizera, a nemali broj viđenijih medija agitira na FA da mu se i službeno ponudi mjesto nasljednika Garetha Southgatea. I sam Carsley ističe kako se ne osjeća ugodno u trenutnoj poziciji, iako je u dvije službene utakmice, u B Ligi nacija, pobijedio i Finsku i Irsku s identičnih 2-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Definitivno se ne osjećam ugodno. Izašao sam iz svoje zone komfora tijekom ovog reprezentativnog prozora. Uživao sam, ali moram biti siguran da svaki dan produciram stvarno visoke standarde sa ostatkom stožera. Pokušali smo odraditi posao na najbolji način i zabilježili smo dva dobra rezultata i na tome sada gradimo“, govori Carsley.

A Carsleya javnost hvali jer je ponovno 'otključao dvojicu često kritiziranih igrača – Trenta Alexandera-Arnolda i Harryja Kanea. Prvi nije uspijevao pronaći svoju najbolju formu pod Southgateom koji ga je vidio u veznoj liniji. Međutim, Carsley ga je vratio na beka i tu je član Liverpoola – sjajan.

„Trent ima širok raspon dodavanja i sposobnost kontrole utakmice iz duljih pozicija, a često i dolazi prema naprijed. To je ono što radi za Liverpool tijekom karijere“, komentirao je Carsley.

Kane se, pak, vratio golgeterskim navikama i ponovno pruža sjajne igre u engleskom dresu.

„Odigrao je sjajno, on je vrlo važan za ovu momčad. Jako sam sretna zbog njega“, istaknuo je engleski izbornik.

A napadač je uzvratio pohvalama Carsleyu.

„Ono što sam primijetio je da je cijelog tjedna bio jako motiviran. On puno govori o slobodi i kretanju na terenu, o tome da trebamo 'gušiti' protivnika kada nemamo loptu u posjedu. Sjajno smo počeli, trebamo ovako nastaviti“.

Carsley je, dakle, sjajno započeo svoj privremeni mandat, s dvije čiste pobjede bez primljenog pogotka. No, signali iz Saveza idu u smjeru da će se dovesti kapitalac na mjesto izbornika. No, u FA-u bi ipak mogli malo promisliti o tome da daju priliku čovjeku koji je radio sjajan posao s U21 selekcijom. Uostalom, taj put prošao je i Southgate.



Tagovi

Liga nacijaEngleska nogometna reprezentacijaLee CarselyHarry Kane

Ostale Vijesti