REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Carra: “Liverpool u siječnju neće ponoviti lanjsku pogrešku”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 11:39

Kapetan Virgil van Dijk potvrdio je da pregovara s Redsima o novom ugovoru

Jamie Carragher vjeruje da će Liverpool potpisati ugovor s nekim pojačanjem u siječanjskom prijelaznom roku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Arnea Slota trenutno je na vrhu ljestvice Premier lige nakon osam utakmica i ima jedan bod prednosti ispred drugog Manchester Cityja.

Redsi su bili u sličnoj poziciji prošle sezone, s potencijalnim Quadrupleom koja bi obilježila odlazak Jürgena Kloppa u velikom stilu, ali su posustali u kasnijim fazama sezone.

Carragher sada savjetuje svoju bivšu momčad da bude aktivna u zimskom prijelaznom roku u pokušaju da izbjegne sličnu situaciju ovoga puta. Rekao je:

“Jako guraju [kako bi osvojili naslov Premier lige], kao što su to radili i prošle sezone. Ne bismo to trebali zaboraviti. Tada se nisu pojačali. Bit će jako zanimljivo vidjeti hoće li Liverpool nekoga dovesti u siječnju. Ljeti nisu doveli previse”, kazao je ppularni Carra pa poentirao:

“A ako misle da imaju realne šanse za naslov i postoji igrač za kojeg smatraju da odgovara njihovim kriterijima, njihovom modelu, mislim da će platiti novac da dovedu tog igrača.”

Inače, kapetan Liverpoola Virgil van Dijk potvrdio je da pregovara s Redsima o novom ugovoru. Nizozemski nogometaš u Liverpoolu je od 2018. godine, a ima ugovor s klubom do kraja ove sezone.

“Razgovori su u tijeku, vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti. Moj fokus je na Liverpoolu i pobjedama u predstojećim utakmicama”, rekao je nizozemski stoper za BBC.

Sljedećeg ljeta istječu i ugovori Trenta Alexander-Arnolda i Mohameda Salaha s klubom s Anfielda, no još nema novosti o njihovom statusu.

Van Dijk, koji je u Liverpool stigao za 75 milijuna funti iz Southamptona, bio je ključan igrač u osvajanju Premier lige, Lige prvaka, FA Cupa, Liga kupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Ove sezone, pod vodstvom novog trenera Arnea Slota, Liverpool je na vrhu Premier lige s impresivnih sedam pobjeda u prvih osam utakmica.

“Osjećam se dobro, fizički i mentalno, te uživam u igri. Kad bude vrijeme za donošenje odluka, mediji će biti obaviješteni”, dodao je Van Dijk.

Liverpool je primio samo tri gola ove sezone, čime drži najbolju obranu u ligi. Van Dijk ističe da je to rezultat timskog rada, a ne samo zasluga obrane.

“Nije to samo stvar zadnje linije i golmana, zasluge pripadaju cijeloj momčadi”, poručio je nizozemski stoper. (G)




Tagovi

Jamie CarragherVirgil van DijkLiverpoolArne SlotPremier ligaZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti