Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Carević Santinijem napada Istrijane, hoće ih natjerati da se brane

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 08:02

Utakmica Šibenik – Istra 1961 igra se s početkom u 18 sati (MAXSport1)

Šibenik može skočiti na diobu trećeg mjesta s Dinamom ukoliko pobijedi Istru 1961 u prvom susretu osmog kola koji je na rasporedu ovog petka od 18 sati (MAXSport1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Marija Carevića tražit će povratak na pobjednički put nakon što su poraženi na Rujevici gdje je lider Rijeka slavila 3-0. Sada im dolazi rival po mjeri koji bi se u slučaju pobjede mogao izjednačiti sa Šibeničanima.

Domaćima se vraća nekadašnji reprezentativac Ivan Santini koji bi trebao biti glavna opasnost za Istrijane u napadu. Careviću nedostaje nekolicina igrača (Pozo, Baković, Zdunić), stoper Punčec je pod upitnikom, ali smatra da može doći do tri boda.

„Moramo biti puno hrabriji, preuzeti malo više rizika, napadati protivničkih šesnaesterac s više igrača u odnosu na prethodne utakmice. To se pogotovo odnosi na utakmice koje igramo doma. Radili smo i radimo na tome na treninzima te vjerujem da ćemo to pokazati već s Istrom 1961“, poručio je Carević u najvi susreta.

S druge strane Istrijani dolaze na Šubićevac pružiti dobru partiju, tvrdi to njihov trener Paolo Tramezzani koji iznova gradi momčad nakon brojnih odlazaka na kraju prošle sezone. Nedostajat će mu Advan Kadušić koji ima tri žuta kartona dok je trojac na listi ozlijeđenih (Čuić, Ćalušić, Keller).

„Šibenik želi dobiti nas, a mi želimo njih. Na njihovu čvrstu igru moramo uzvratiti čvrstinom s naše strane. Igrali smo u dva posljednja susreta tako, ali nismo bili nagrađeni rezultatom. Protiv Lokomotive i Varaždina smo trebali uzeti neke bodove, bio sam zadovoljan kako su momci odigrali“, kazao je Tramezzani.

Utakmica Šibenik – Istra igra se s početkom u 18 sati (MAXSport 1). Sudac je Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici su Goran Pataki (Đakovo) i Anto Marić (Zagreb), dok je četvrti arbitar Domagoj Kurtović (Osijek). VAR je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Luka Kurtović (Osijek).

OČEKIVANI SASTAVI:

Šibenik (3-4-3): Đaković – Perić, Morrison, Dujmović – Kolega, Kavelj, Vasilj, Žuta – Majić, Santini, Božić.

Istra 1961 (3-4-3): Majkić – Ivanišević, Marešić, Koski – Valinčić, Blagojević, Maurić, Heister – Lawal, Filet, Lekouiry. (dku)



Ostale Vijesti