Igralište Dinama iz Odranskog Obreža. Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Igralište Dinama iz Odranskog Obreža. Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Cardoso Varela sklonjen u Dinamo, Porto i portugalski Savez upozorili HNS!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 18:04

15-godišnji krilni igrač Porta otputovao je u Hrvatsku s dvojicom poslovnih ljudi, nakon što dugo vremena nije znao gdje se nalazi. Shema predviđa korištenje kluba iz četvrte lige te zemlje, iz Odranskog Obreža, za skok u njemački nogomet

Neugodne vijesti koje se tiču hrvatskog nogometa stižu iz Portugala. Nakon što se dugo nije znalo gdje se nalazi Cardoso Varela, 15-godišnji krilni igrač Porta koji je zablistao na prošlom Europskom prvenstvu do 17 godina, Zmajevi su saznali za njegov put u Hrvatsku, u društvu navodnog pravnog zastupnika igrača u Portugalu, Wilsona Sardinha i Faustina Gomesa, FIFA agenta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ideja je da mladića smjeste u Dinamo Odranski Obrež, klub hrvatske četvrte lige, do listopada, kada Cardoso napuni 16 godina i od tada će moći potpisati profesionalni ugovor. Sljedeća postaja bilo bi još jedno strano prvenstvo, vjerojatno njemačka Bundesliga, piše portugalski O Jogo.

Međutim, Porto nije zadovoljan neobičnošću i ozbiljnošću ovog slučaja i ide prema krajnjim posljedicama. U svjetlu ovih novih događaja, O Jogo je otkrio da su plavo-bijeli klub i Portugalski nogometni savez već kontaktirali Hrvatski savez kako bi razotkrili situaciju koja je također dovela do pritužbi FIFA-i i nacionalnim tijelima, te Komisiji za zaštitu djece i mladih.

Cardoso Varela je propustio sastanke s ciljem organiziranja kontinuiteta na Dragãu i pao je godinu jer nije pohađao školske ispite. Prvi razgovori s mladićevom obitelji bili su pozitivni, no scenarij se drastično promijenio kada su igračevi zastupnici tražili 3 milijuna eura za nastavak života igrača u Portu.

Otad mu se izgubio trag, ali je Porto ostao aktivan na više frontova, ne samo kako bi zaštitio svoje interese, već i interese Cardosa Varele, u strahu da je on u cijeloj ovoj priči uglavnom žrtva.

FIFA ima vrlo stroge standarde za transfere ili prve registracije izvan zemlje podrijetla za maloljetnike, čak i ako već imaju 16 godina i mogu potpisati profesionalni ugovor.

Čekamo da se oglasi HNS… (nl)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski nogometni savezPortoDinamo (OO)

Ostale Vijesti