Pixsell
Pixsell

Čanadi pred finale Kupa: "Hajduk ima 90 posto šanse u finalu, branit će Đaković, tako stoji u ugovoru"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 17:31

Strateg Šibenika i stoper Narančastih Stefan Perić obratili su se javnosti pred finale Hrvatskog nogometnog kupa (srijeda, 19 sati, Rujevica).

Nakon što su razriješene sve dvoboje oko HNL-a, ostaje nam još samo saznati tko će osvojiti Hrvatski nogometni kup. U finalu koje se igra u srijedu na Rujevici, susreću se Hajduk iz Splita, koji lovi svoj osmi naslov u Kupu i budući drugoligaš Šibenik koji je svoje jedino finale 2010. izgubio upravo od Hajduka...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šibenik dvoboj na Rujevici dočekuje kao apsolutni autsajder nakon što je u prvenstvu nanizao četiri uzastopna poraza i kolo prije kraja i matematički ispao iz lige...

"U finalu smo, to je najbitnije, da dobro odigramo. Ovo što je bilo u prvenstvu je prošlo. Gledamo pozitivno. Proteklog vikenda smo bili depresivni, ali mislim da je ekipa spremna da znaju što moraju odraditi. Mislim da to možemo. Jedna utakmica, izazov. Iako nismo favoriti, svi će reći da je 90-10 za Hajduk, ali želimo iskoristiti tih deset posto šansi", rekao je strateg Šibenčana Damir Čanadi i nastavio:

"Pripremili smo se na Hajduk. Moramo fizički biti na nivou. Imamo još kup, to nam je prilika da pokažemo da imamo vrijednost. Kada ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za svih, za dokazivanje i da se pokažemo. U nogometu jedna situacija može sve preokrenuti. Imamo sastav, vraća nam se Perić, Iker Pozo isto. Vjerujem da ćemo biti agresivni, moćni". 

Posljednjih dana dosta polemike izazvao je status prvog golmana Lovre Rogića koji će poziciju jedinice morati prepustiti Đakoviću.

"Penale nismo vježbali, ne znamo tko će biti na terenu. Teško je njih vježbati. Na vratima će biti Đaković, tako stoji u ugovoru", rekao je Čanadi.

Na konferenciji za medije našao se i stoper Stefan Perić koji je također 'zaboravio' ispadanje iz lige... 

"Pripreme nisu bile optimalne. Prije tri dana smo ispali iz lige. Želimo dati sve od sebe kako bismo osvojili kup i pozitivno završili sezonu. Nadam se da će svi vidjeti drukčiji Šibenik u odnosu na posljednje utakmice. Sto posto sam uvjeren da ćemo mi to dobro odraditi. Ako smo pobijedili Dinamo u polufinalu, ne znam zašto ne bismo pobijedili Hajduk u finalu", rekao je Perić, a potom se dotakao Marka Livaje:

"Ako zaustavimo Livaju, napravili smo dobar posao, ali Hajduk ima Mlakara, Sahitija, Benrahoua. To sve sve top igrači".



Tagovi

NK ŠibenikHajdukHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti