Josip Ćalušić s agentom Leonom Smoljanom
Josip Ćalušić s agentom Leonom Smoljanom

Ćalušić potpisao za Konyaspor!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 14:59

Bivši hrvatski U21 reprezentativac rodom iz Splita nastavlja karijeru u Turskoj

Hrvatski stoper Josip Ćalušić (30), stariji brat Ivana Ćalušića koji je u Istri 1961, ostvario je transfer iz Srbije u Tursku. Nakon što je tri sezone uspješno igrao za TŠC iz Bačke Topole, privukao je pozornost Turaka koji su ga htjeli dovesti. Njegov novi klub je Konyaspor, član elitnog turskog ranga za kojeg je Splićanin potpisao do ljeta 2027. Svojevremeno je bio i hrvatski U21 reprezentativac.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Splićanin je prve korake napravio u Hajduku, zatim i u Omladincu iz Vranjica odakle je otišao u juniore Dinama, pa potom igrao još za Lokomotivu, Radnik Sesvete, da bi ponovno bio u Kranjčevićevoj kao posuđeni igrač Modrih te je potom završio u Celju.

Ćalušić i Leon SmoljanĆalušić i Leon Smoljan

Nakon dvije godine iskustva u Sloveniji odigrao je odlično u Srbiji i ostvario transfer karijere u klubu gdje je još jedno poznato ime iz HNL-a Sokol Cikalleshi, nekadašnji igrač Splita.

Ćalušić i sportski direktor Yusuf Küçükbakırcı Ćalušić i sportski direktor Yusuf Küçükbakırcı

Na potpisu ugovora bio je igračev zastupnik Leon Smoljan iz menadžerske agencije koja vodi brigu o Ćalušiću, a oglasio se i klub.

„Naš Konyaspor potpisao je dvogodišnji ugovor s braničem Josipom Ćalušićem.

Naš voditelj nogometnog ogranka Yusuf Küçükbakırcı bio je prisutan na ceremoniji potpisivanja održanoj u dvorani za press konferencije na stadionu MEDAŞ Konya Metropolitan.

Hrvatski branič, koji je došao je iz FK TSC Bačka Topola, jednog od srbijanskih prvoligaša, a nastupao je još momčadi kao što su Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, NK Celje.

Ćalušić će u našoj momčadi nositi dres s brojem 15.“, objavio je klub na svojoj službenoj stranici. (G)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip ĆalušićKonyasporLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti