PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Čak 15 klubova zainteresirano za mladog reprezentativca Danske, on bira – između Rijeke i Hajduka!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 21:43

Prema inforamcijama Germanijaka, finalnu odluku još uvijek nije donio, ali zato je jednu stvar definitivno prelomio – karijeru nastavlja u HNL-u!

Čudni su putevi nogometni. Ponekad čak toliko čudni da ih je teško uopće razumjeti. Već nekoliko dana, točnije od sredine prošlog tjedna, jedno se ime učestalo povlači se po usnama onih koji su članovi ozbiljnih nogometnih agencija te osim klasičnog agentskog posla rade i kao agenti posrednici. Kad je riječ o transferima nogometaša, baš kao i pričama koji klub nešto može, a nešto ne može platiti, oni su ti koji nerijetko imaju najtočnije informacije. A ti isti ljudi u jednoj bi rečenici u nekoliko navrata iskoristili tri ključne riječi – Rijeka, Hajduk i Victor Lind.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj 21-godišnjak prošao je kroz sve mlađe uzraste danske reprezentacije za koju je kombinirano skupio 40 nastupa i 14 pogodaka. Kad je imao samo 15 godina, u svoje redove doveo ga je Midtjylland, a s vremenom je za prvu momčad četverostrukog prvaka Danske skupio 40 nastupa, od kojih su četiri bila u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Iako je upotrebljiv na obje krilne pozicije, Lind se jako dobro snalazi i na mjestu isturenog napadača, a ta njegova polivalentnost, baš kao i činjenica da je upotrebljiv u mnogim sustavima učinila ga je igračem jako zanimljivim na ljetnoj tržnici nogometaša.

Lind je prošle sezone igrao za Vejle, malu hrvatsku koloniju sa sjevera Europe, a tamo je svlačionicu dijelio s nekoliko bivših HNL-ovaca poput Denisa Kolingera, Hamze Barryja, Tyresea Francoisa te Davida Čoline. Na njegovom dolasku inzistirao je Ivan Prelec, nekadašnji trener Istre 1961, a iako ga je htio zadržati u svojim redovima i ove sezone, Lind je donio odluku kako će se okušati u inozemstvu.

Za njega je, govore dobro upućeni, čak 15 klubova pokazalo interes. Od Cipra, Mađarske, Grčke i Poljske pa sve do Hrvatske. A od svih tih silnih ponuda, 21-godišnji Lind prelomio je da želi – u HNL! Za njegovim uslugama zainteresirani su Hajduk i Rijeka, s tim da je u ovom trenutku prilično nepoznato koji će klub mladi Danac odabrati. Neki mediji u prvi plan guraju Rijeku, dok s druge stane dobro upućeni ‘off the record’ govore kako je Hajduk i dalje u igri. Što u neku ruku ima smisla, jer svima je jasno koliko igra Hajduka u napadačkoj trećini ovisi o dobroj formi Marka Livaje. No, ponavljamo, hoće li Lind u Rijeku ili Hajduk, još uvijek nije potpuno jasno. Da je kojim slučajem Rijeka prošla Olimpiju, tada bi gotovo pa sigurno Danac odabrao Riječane, dok je ovako odlučio ostaviti sve opcije otvorenima.

U svakom slučaju, prijelazni rok u Hrvatskoj završava 5. rujna, što znači da u narednih nekoliko dana Lind jednostavno mora donijeti odluku. Rečeno nam je kako je Lind i dalje u Danskoj, a hoće li njegov avion imati završno odredište na Krku ili pak u Splitu, doznat ćemo u narednih nekoliko dana. Tko zna, možda već sutra, ali o tom potom...



Tagovi

HNK RijekaRijekaHajdukLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Victor Lind

Ostale Vijesti