Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Ćaća clutcha: Martin Šlogar još jednom u završnici za pobjedu Gorice!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 20:40

Igrač koji je prošle sezone igrao u Drugoj ciparskoj nogometnoj ligi sada je vlastoručno potpisao šest od ukupno 11 bodova Gorice u ovoj sezoni zabivši za 1-0 pobjedu Goričana protiv Istre 1961

Dame time. Tako su u NBA ligi zvali završnice utakmica kada bi Damian Lillard, koji je nadimak dobio još dok je igrao u Portlandu, uzeo loptu u svoje ruke pa 'na svojim leđima' vodio Trail Blazerse do mnogih pobjeda. Dame je vrhunski playmaker, bez ikakve sumnje jedan od najboljih u NBA ligi, a iako je u mnogim stvarima 'na vrhu hranidbenog NBA lanca', ono po čemu se odvaja od ostatka krda su ti njegovi famozni poeni u clutch trenucima. Da vam pojasnimo, kad je na semaforu ostalo nekoliko sekundi uz aktivan rezultat, Dame je osoba koju ne želite vidjeti s loptom u rukama. Ako ste, naravno, na suprotnoj strani. A očito isto vrijedi i za Martina Šlogara kad se bliži kraj HNL utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U redu, shvaćamo, možda je malo 'too much' vući paralele između Šlogara i Lillarda, ali 24-godišnji krilni napadač rodom iz Zaboka ove je sezone oba svoja pogotka zabio u završnicama utakmice. Prvi, onaj protiv Slaven Belupa, zabio je duboko u sudačkoj nadoknadi nakon velike greške Šuška, dok je ove nedjelje, u posljednjoj utakmici 11. kola HNL-a, Gorici donio nova tri boda u utakmici protiv momčadi koja je 'po njihovoj mjeri'. I nije Gorica bila bolja momčad, nije dominirala, nije kreirala više prilika, ali je pobijedila. A to je jedino bitno.

I sada, da se vratimo na taj Portalnd i Lillarda. Pamtimo tako barem 10 njihovih utakmica iz prošlih sezona kada smo gotovo 40-ak minuta razmišljali samo o tome s kolikom će razlikom Trail Blazersi izgubiti. A na kraju bi pobijedili. Zato jer su imali Lillarda. Isto kao što su od Gorice ove nedjelje svi očekivali da izgubi, ali je na kraju pobijedila. Zato jer su imali Šlogara.

Trenutak odluke dogodio se u 84. minuti. Prvo je heroj dana u Turopolju osvojio loptu na kojih 20-ak metara od gola Istre 1961, potom se s lijeve strane sjurio prema 16-ercu gostiju, nakon čega je uslijedio – bicikl. Jednom nogom preko lopte, drugom guranje u for, otvaranje na lijevu nogu i – bomba! U bliži kut (nekim čudom oporavljenog) Majkića. Koski je zaplivao, a Šlogar rekao 'hvala lijepa'. Stvarno je šteta što nije pokazao rukom na sat poput Damea ili nedavno Danija Olma prilikom slavlja njegovog prvijenca za Barcelonu.

Što se tiče Istre 1961, najviše će se pamtiti vratnica Lisice iz 72. minute. Krilni napadač/desni bek Zeleno-žutih sjajno se riješio Krizmanića, opalio sa vrha 16-erca, ali već savladanog Banića spasila je vratnica. Isto tako je vratnicu pred sam kraj prvog dijela pogodio i Marešić, ali očito je ove nedjelje nešto drugo bilo zapisano u zvijezdama.

Bilo kako bilo, Carević je došao do svoje prve pobjede na klupi Gorice, a s ova tri boda momčad iz Turopolja sada je došla na samo -1 u odnosu na svojeg današnjeg protivnika. Što je pomalo nevjerojatno, jer kreiran je narativ da je Istra 1961 fenomenalna, a Gorica otpočetka sezone očajna. Eto, bili oni sjajni, očajni ili nešto između, te dvije momčadi dijeli samo jedan bod.

Gorica – Istra 1961 1-0

Strijelci: 1-0 Šlogar (84.).

Stadion: Gradski stadion Velika Gorica, gledatelja: 500.

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), VAR: Fran Jović (Zagreb).

Žuti kartoni: Kapulica, Leš (Gorica), Lekouiry, Marešić (Istra 1961)

Crveni kartoni: /.

Gorica (3-4-2-1): Banić - Mikanović, Maloča, Leš - Majstorović, Pršir, Pajaziti (9. Kapulica (88. Steenvoorden)), Štiglec (70. Krizmanić) - Dju (od 70. Šlogar), Ndockyt (88. Pavlović) - Kolar

Istra (3-4-3): Majkić - Marešić, Koski, Iovu - Valinčić, Kadušić (77. Ćalušić), Lekweiry, Heister - Lisica, Gagua, Vuk (73. Filet)



Tagovi

HNK GoricaIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti