Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Čabraja: "Dugo mi Uskrs nije bio ovako sretan", Tomić: "Loše i krive odluke su nas koštale pobjede"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 21:24

Treneri Lokomotive i Rijeke prokomentirali posljednju utakmicu 31.kola 1.HNL

Iako se neki neće složiti, pobjeda Lokomotive protiv Rijeke, bez obzira na formu Tomićevih trupa s Rujevice je - iznenađenje. Posljednja po redu utakmica 31. kola 1.HNL donijela nam je susret s tri postignuta pogotka na Kranjčevićevoj od kojih su dva završili u mreži iza Labrovića. Uz konačnih 2:1, Lokomotiva je definitivno ispala iz utrke za naslov, a Lokomotiva je, rezultatski potpuno neopterećena, u džep pospremila još jedan, itekako vrijedan "skalp" od velike četvorke.

Trener domaćih Silvijo Čabraja nije skrivao oduševljenje nakon pobjede svojih pulena.

"Naravno da sam zadovoljan. Što se tiče igre, dugo mi nije Uskrs nije bio ovako sretan. Zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Igrali smo odgovoran nogomet, iskoristli svoje prilike i zasluženo pobijedili.

Ono što je svakako potpis ove Lokomotive su mladi i njihova minutaža na terenu. Danas je svoj HNL upisao Fabijan Krivak.

Dečko je 2005.godište. Promovirat ćemo takve igrače i dalje. Inače, prosjek starosti naše momčadi je nešto veći od 22 godine. Imamo mladu i poletnu ekipu. Maleš je ušao jer se Cokaj nešto ozljedio, on je malo taj prosjek podignuo gore."

U idućem kolu Lokomotiva putuje u Pulu gdje ih čeka Istra 1961. Premda su deset utakmica bez pobjede, Puljani znaju iznenaditi.

"Istra? Upravo tako, ozbiljna ekipa, voli se nadigravati, a nama to odgovara. Mi ćemo i tamo probati pobijediti, vidjet ćemo kakvi ćemo se vratiti u Zagreb."

 S druge strane, potpuno suprotno raspoloženje kod Gorana Tomića-

 "Pa da… eto čestitam Lokomotivi na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme smo čak bili i dobri, a Lokomotiva nam je iz prvog prelaska centra zabila taj lijepi gol. Što se nas tiče, nismo ništa napravili u posljednjoj trećini igrališta. To prvo polvurijeme smo imali kontrolu igre, ali to su te loše i krive odluke koje su nas koštale pobjede. Nevjerojatno je to što nam se dogodilo početkom drugog poluvremena, oni su se nakon tog drugog gola povukli i to je to."

Iako svi ove sezone osciliraju, čini se da je Rijeka ušla u evidentan pad.

"Nije ovo dobar moment za Rijeku. Držali smo visoku formu gotovo cijele sezone, a sada smo pali. Što se tiče Osijeka, želimo izaći iz ovog niza, i naravno našim navijačima pružiti jednu dobru utakmicu."



1.HNL, 31. kolo

Petak, 15. travnja

Dinamo – Istra 1961 3:0

Hajduk – Gorica 1:0

Subota, 16. travnja

Šibenik – Slaven Belupo 2:1.

Osijek – Hrvatski dragovoljac 2:1

Lokomotiva – Rijeka 2:1



Tagovi

Goran TomićSilvijo ČabrajaHNLNK LokomotivaRijeka

Ostale Vijesti