Pixsell
Pixsell

Burna veljača: Pred Rijekom dva teška gostovanja, Hajduk samo jednom na Poljudu, Dinamo ne izlazi iz Zagreba

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 11:00

Veljača je mjesec koji bi mogao odrediti tijek proljetnog dijela sezone...

Iako se HNL nije igrao više od mjesec dana, u prvom tjednu proljetnog dijela sezone odigralo se 'toliko toga' da je dojam kao da drugi dio sezone traje već tjednima...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći pobjednik tog 'prvog tjedna' u 2024. je, dakako, Rijeka koja je slavila na super-teška gostovanja, kod Gorice i Hajduka i to oba puta nakon preokreta čime je izbila na čelo prvenstvene ljestvice.

Jednako uspješna bila je zagrebačka Lokomotiva koja je 'suvereno' u gostima svladala Dinamo i Goricu te postala legitimni kandidat za četvrto mjesto koje (vjerojatno) vodi u Europu.

Najveći gubitnik je Gorica koja je upisala dva domaća poraza, ali i Hajduk koji je propustio odvojiti se konkurenciji na šest, odnosno sedam bodova prednosti i prepustio je prvo mjesto Rijeci.

U drugi mjesec 2024. ulazimo s vrlo zanimljivom situacijom, u kojoj Rijeka i Hajduk imaju 41 bod, a Dinamo četiri manje, uz utakmicu manje. U ovom trenutku sa sigurnošću možemo reći kako se ta zaostala utakmica između Dinama i Varaždina neće odigrati u veljači, zbog super-zgusnutog Dinamovog rasporeda, no, o tome malo kasnije...

Za Rijeku će biti dosta izazovno ožujak dočekati na prvom mjestu, budući da Sopićevi izabranici, nakon Istre 1961 s kojom igraju iduće nedjelje, idu ponovno na noge Gorici, a nakon zahuktale Lokomotive na Rujevici, 25. veljače u Maksimiru igraju novi derbi.

Rijeka će nakon derbija vjerojatno ostati u Zagrebu budući da 28. veljače u Rudešu igraju četvrtfinale Kupa protiv Rudeša...

Niti Hajduku neće biti lagano u idućem mjesecu budući da su pred Bijelima čak tri gostovanja! Najteže očekuju već iduće subote, u 17.30 gostuju u Opus Areni protiv Osijeka koji je dobro otvorio drugi dio sezone. Bijeli zatim dočekuju Slaven Belupo na Poljudu, nakon čega gostuju kod Rudeša i Varaždina u prvenstvu. Tri dana nakon utakmice protiv Varaždina u Baroknom gradu, Bijeli će Varaždince dočekati u četvrtfinalu Kupa na Poljudu.

Hajduk će naredne utakmice odigrati bez svojeg talismana Marka Livaje, a na Poljudu se nadaju kako će Hajdukov kapitalac biti spreman za dvomeč s Varaždinom krajem mjeseca.

Kada je riječ o HNL-u, Dinamo ima naizgled najlakši raspored u veljači, budući da će sve četiri utakmice odigrati u Zagrebu. Nakon što Plavi dočekaju Goricu iduće nedjelje, željet će se u Kranjčevićevoj revanširati Lokomotivi za nedavni 0-3 poraz. Dinamo će potom dočekati Varaždin, a 25. veljače na rasporedu je derbi protiv Rijeke, također u Maksimiru. Dinamo će mjesec završiti još jednom utakmicom na svojem stadionu, u četvrtfinalu Kupa protiv Gorice.

No, Dinamo, za razliku od konkurencije, u veljači očekuje i dvije teške europske utakmice. U četvrtak 15. veljače gostuje na Villamarinu kod Betisa, a Plavi će Andalužane tjedan dana kasnije (22. veljače) ugostiti u Maksimiru. Dinamo će tako u idućih mjesec dana odigrati čak sedam utakmica, no, Jakirovićevi izabranici se, ako ništa drugo, neće trebati previše naputovati budući da samo jednu utakmicu igraju izvan Zagreba (protiv Betisa u Sevilli).

Plavi će tako u najkraćem mjesecu godine (koji ove ima 29 dana) odigrati sedam utakmica, dvije više od Rijeke i Hajduka.

Utakmice Rijeke u veljači:

4. veljače: Rijeka - Istra 1961, 15.00 (21. kolo HNL-a)

11. veljače: Gorica - Rijeka, 17.10 (22. kolo HNL-a)

17. veljače: Rijeka - Lokomotiva, 15.00 (23. kolo HNL-a)

25. veljače: Dinamo - Rijeka, 17.10 (24. kolo HNL-a)

28. veljače: Rudeš - Rijeka, 15.00 (Četvrtfinale HNK-a)

Utakmice Hajduka u veljači:

3. veljače: Osijek - Hajduk, 17.30 (21. kolo HNL-a)

11. veljače: Hajduk - Slaven Belupo, 15.00 (22. kolo HNL-a)

17. veljače: Rudeš - Hajduk, 17.10 (23. kolo HNL-a)

24. veljače: Varaždin - Hajduk, 15.00 (24. kolo HNL-a)

27. veljače: Hajduk - Varaždin, 18.00 (Četvrtfinale HNK-a)

Utakmice Dinama u veljači:

4. veljače: Dinamo - Gorica, 17.15 (21. kolo HNL-a)

10. veljače: Lokomotiva - Dinamo, 17.10 (22. kolo HNL-a)

15. veljače: Betis - Dinamo, 21.00 (1/16 finale Konferencijske lige)

18. veljače: Dinamo - Varaždin, 17.10 (23. kolo HNL-a)

22. veljače: Dinamo - Betis, 18.45 (1/16 finale Konferencijske lige)

25. veljače: Dinamo - Rijeka, 15.00 (24. kolo HNL-a)

28. veljače: Dinamo - Gorica, 18.00 (Četvrtfinale HNK-a)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLKonferencijska ligaHrvatski nogometni kupHajdukHNK RijekaRijekaDinamo ZagrebGNK DinamoBetis

Ostale Vijesti