Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Brončani Vatreni radi neočekivan transfer i odlazi na - Cipar!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.01.23. | 08:15

Zove ga sportski direktor Gaizka Mendieta, a treneru Bergu bi došao kao ‘kec na desetku’ budući da je do daljnjeg ostao bez Filipa Majchrowicza.

Nakon što su klub ove zime napustili Laszlo Kleinheisler i Dion Drena Beljo, izgleda kako bi uskoro Gradskom vrtu posljednji put mogao mahnuti i Ivica Ivušić, brončani Vatreni koji je na pragu nevjerojatnog transfera te bi karijeru, prema svemu sudeći, mogao nastaviti na – Cipru!? Ne tako davno, Ivušić je bio na korak do Napolija, ali bi sada, nakon veoma dobrog prvog dijela sezone i osvajanja brončane medalje sa Hrvatskom na SP-u u Kataru, gdje je bio prva zamjena Dominika Livakovića, karijeru, potpuno neočekivano, mogao nastaviti u Pafosu.

Klub se trenutno nalazi na sjajnom trećem mjestu tamošnjeg prvenstva, bogati ruski vlasnici ulažu velika sredstva kako bi ga u skorijoj budućnosti učinili prvakom, a velike zasluge za ovako dobru posloženost kluba i kvalitetan igrački kadar ima i Ivan Mance koji je donedavno radio kao sportski direktor Ciprana prije nego što je ljetos prihvatio poziv Sports Republic grupacije (koja je vlasnik Southamptona) te postao sportski direktor Goztepea.

Na mjesto Ivana Mancea stigao je legendarni Španjolac Gaizka Mendieta, a baš on trenutno pregovara s Osječanima na temu potencijalnog dovođenja Ivice Ivušića. Mendietea je u ovom poslu ‘rookie’ budući da je po završetku igračke karijere (2008.) dugi niz godina radio kao stučni sukomentator Skya za Premier Ligu i La Ligu, a dolazak u Pafos mu je prvi susret s radom kao sportski direktor. U tome Osječani vide svoju šansu, vjeruju da u pregovorima s nekime tko nema previše ‘pregovaračkih utakmica u nogama’ mogu izvući veoma dobru ponudu za svojeg ponajboljeg igrača, ali problem im predstavlja što je iznos dosad najveća odšteta koju je Pafos platio za igrača 1.5 milijuna eura. Osječani sigurno ne bi bili spremni odreći se Ivušića za tu cifru, a u kuloarima se priča kako Bijelo-plavi za Ivušića pokušavaju dobiti oko tri milijuna eura. Pregovori traju, itekako su ozbilnjni, ali konačan dogovor još uvijek nije postignut. Prva Mendietina ponuda nije bila zadovoljavajuća, a vjerojatno je i samom Španjolcu jasno da ako želi dovesti Ivušića da će morati srušiti klupski rekord kojeg drži Moustapha Name.

Pafos se u ovom trenutku čini kao najrealnija destinacija za nastavak njegove karijere, a osim sugrađanina mu Ivana Mancea, o potencijalno novom mu klubu lijepe stvari mogu mu ispričati nekadašnji igrač Hajduka i trenutno prva violina Pafosa, Jairo te nekadašnji član Zagreba Besart Abdurahimi.

Trener Henning Berg traži novo rješenje među vratnicama nakon što je na dulji period ostao bez Poljaka Filipa Majchrowicza te je trenutno jedini vratar kojeg ima na raspolaganju 33-godišnji Španjolac Oier Olazábal. Pafos je ove zime doveo Jeftéa Betancora, a potencijalni transfer Ivušića bio bi najbolji mogući pokazatelj navijačima kako do kraja sezone žele prestići AEK Larnacu i APOEL.

Prijelazni rok danas je i službeno otvoren, a do kraja istog izgleda kako bi Osijek mogao ostati bez svoja tri ponajbolja igrača. Kleinheisler i Beljo su bivši, a hoće li i Ivušić njihovim stopama, saznat ćemo u nadolazećim danima. S tim da, prema informacijama koje trenutno dobivamo, pravo pitanje nije hoće li, već kad će… (I.A.S.)



Tagovi

Ivica IvušićOsijekPafosCiparciparska nogometna ligaZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2023.

Ostale Vijesti