Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Brodić: “Vjerovao sam da ću duže biti u Dinamu i Zagrebu, ali sudbina me odvela u Ujpest”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 02.08.24. | 08:00

Napadač iza kojeg je impresivna polusezona u dresu Dinama neočekivano je završio u mađarskom Ujpestu gdje nastavlja karijeru

Da Fran Brodić odlazi iz Dinama, po drugi puta u karijeri, bila je dočekana s dozom iznenađenja. Jer, tek što se vratio i odradio prilično impresivnu polusezonu u kojoj je zabio sedam golova u 13 nastupa za Dinamo - Brodić je ponovno otišao u emigraciju...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U Budimpešti je već par dana. Stigao je prošle nedjelje kada su ga u predstavili navijačima na domaćoj utakmici. Potom su slijedili liječnički pregledi i rješavanje papirologije što je pomogao agent Marjan Šišić koji je bio u Mađarskoj. Nova postaja je Ujpest koji ga je silno želio. Mađari su ga lomili mjesec dana da bi ga na koncu slomili. Za razliku od Dinama koji ga nije imao u planovima.

“Htio sam ostati u Dinamu. Tek sam se vratio, dobro sam se osjećao u svom klubu i gradu. Uživao sam u ovoj polusezoni. No, uprava je imala svoje planove i jasno su mi rekli kako neću biti prva opcija, čak niti druga. Rekli su da žele dovesti špicu i da se neću naigrati. Osobno, volim izazove i nisam se htio miriti s time jer sam znao da je trener maksimalno korektan i da će znati honorirati ono što pokažem, ali opet - idem prema najboljim godinama i ne želim ih provesti na klupi. Imam dovoljno samopouzdanja i vjere u svoj potencijal da mogu ponavljati ono što sam postigao prošle sezone pa i više od toga”, priča nam Fran Brodić koji je u četvrtak i službeno registriran za Ujpest iz Budimpešte te ulazi u konkurenciju već ovog vikenda kada njegov klub gostuje kod Paksija. Pitamo o prvim dojmovima…

“Odlično je sve! Imaju mali stadion za desetak, možda koju tisuću gledatelja više ali uskoro kreću graditi novo zdanje s kampom. Prepoznao sam ambiciju kod Újpesta koja me oduševila. Stavili su pred mene plan, dali mi do znanja da me jako žele i to je prelomilo. Naravno, to ne znači da se mogu opustiti već mi je to motiv više da im vratim to povjerenje. Ništa mi se neće otvoriti, ništa mi se ponuditi na pladnju. Slijedi novo dokazivanje na koje sam spreman”, reći će Fran Brodić kojem je cijela karijera bila svojevrsno dokazivanje. Od ranog odlaska u Club Brugge pa do povratka u Maksimir okolnim putevima.

“Teško mi je pao ovaj odlazak. Nećemo se lagati, vjerovao sam da ću duže ostati u svom Dinamu. Igrao sam kod kuće, pred svojom publikom i uživao u svakom trenutku. No, očito je sudbina htjela drugačije. Dobra stvar je što sam blizu Zagrebu pa ovaj rastanak neće teško pasti”.

Ovih nekoliko dana bio je na raznim pregledima, sređivanju administracije pa i nije stigao upoznati Budimpeštu.

“Zapravo znam kakav je grad jer sam igrom slučaja imao svoju momačku večer u Budimpešti. Malo veći od Zagreba, lijepo uređen. Baš metropola koja privlači”.

No, niti blizu kao Zagreb

“Sa Zagrebom se ništa ne može mjeriti. Ipak je to rodni grad. Mislim da će mi strašno nedostajati ta domaća atmosfera, ta neka vibracija svojstvena za Zagreb i Dinamo. Nema ljepše nego igrati doma i uživati. Privilegij je imati tako uspješan klub u svome gradu”, naglasiti će Brodić koji je dodao kako odlazi punog srca i pun emocija. Međutim, posebno će pamtiti dva detalja u svojoj povratničkoj misiji u Dinamu.

“Taj gol Rijeci koji je bio jako bitan u trenutku dok se lomilo prvenstvo i nezaboravno slavlje naslova na Trgu. Mislim da takvo nešto nije bilo dva desetljeća, ako je ikada bilo. To je nešto neviđeno i što će uvijek ostati urezano u pamćenje”.

S Dinamom je prošao kompletne pripreme. Osim što će to biti dobro da se brže uklopi u novu okolinu, Brodić je idealan sugovornik na pitanje kako mu se čini ovaj Dinamo.

“Dobar. Jako dobar. Pripreme su bile baš po mom guštu. Jak ritam, ali to mi je odgovaralo. Pojačali su se gdje treba. Stigao je Pjaca, dva stopera. Sada se očekuje taj Kolumbijac... Dinamo ima širok kadar što je prijeko potrebno za igru na tri kolosijeka. Vjerujem da će sezonu odraditi manje stresno nego je to bio slučaj s ovom lanjskom”.

On ima sada druge motive. Ujpest nije izborio Europu pa je sav fokus na domaće natjecanje.

“Slijedi novo dokazivanje, kao što sam već rekao. Ovo gledam kao novi korak u karijeri. Liga je odlična, izjednačena s dobrom infrastrukturom i navijačima koji su dosta strastveni. Cilj je uhvatiti što bolju poziciju, možda se pozicionirati negdje blizu mjestima koje vode u Europu pa ako se otvori prilika da budemo spremni”, zaključio je Fran Brodić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

UjpestFran BrodićGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti