NK Varaždin
NK Varaždin

Brodić propušta i dvoboj protiv 'svojih', Varaždinci poručuju: "Ne zanimaju nas Dinamovi problemi. Krvavim koljenima do pobjede!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.11.23. | 11:45

Dinamo dolazi u nedjelju u Varaždin kao prvi dio 'trilogije', u kojoj će se Kovačevićeva momčad sučeliti s vodećim momčadima HNL-a

Dinamo dolazi u Varaždin u nedjelju (15 sati, HTV2, MAX Sport 1), novi je to izazov za momčad Sergeja Jakirovića i uvertira za dvije velike idućeg tjedna, u Plzenu i Rijeci. Ali, izazov je, naravno, i za Varaždince, koji se spremaju Modrima zadati nove glavobolje. A u taj će 'fajt' Mario Kovačević, trener Varaždinaca, morati bez svoje najjače karike. I ovu će utakmicu propustiti najbolji strijelac Fran Brodić, zadnji put je bio na travnjaku 6. listopada protiv Slavena Belupa, još nije sanirao ozljedu. Tako ćemo ostati uskraćeni za Brodićevu partiju protiv kluba čiji je već igrač i koji ga je ostavio na posudbi u Varaždinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dolazi najteži i najljepši protivnik. Nadam se da će stadion biti pun, da će atmosfera biti dobra, kao uvijek. A na nama je da se pripremimo dobro. Situacija s ozljedama je dobra, Belcar i Šego su malo odigrali protiv Rudeša, oni su u konkurenciji. Imamo problema s napadačima, Vukušić neće moći dulje, Brodić neće biti spreman za ovu utakmicu, možda bude za Hajduk. Vratio se Postonjski nakon kartona, to je važno. Neki su dobili udarce na treningu, vidjet ćemo hoćemo li računati na njih. Jedva čekamo nedjelju, da damo sve od sebe. Dinamo je protiv svakoga favorit, ali sve ćemo učiniti da dođemo do pozitivnog rezultata", poručio je trener Kovačević i prokomentirao aktualnu situaciju u Dinamu.

"Oni su protiv Lokomotive pokazali karakter, na kraju im se vratilo, zaslužili su pobjedu, protiv Oriolika se dodatno napunili samopouzdanjem. Ali, Dinamo je uvijek Dinamo, puno se igrača promijenilo, došao novi trener, to je jedan proces, koji treba proći, nije lako. Ali, to su njihovi problemi, kući uvijek želimo pobijediti, uz pomoć naše publike. Vjerujem u svoju momčad, Dinamo je uvijek najveći motiv. Dižu se, bore se, ali neka nastave pozitivan niz nakon ove utakmice", zaključio je Kovačević i zahvalio publici na dosadašnjoj podršci te pozvao navijače da opet dođu u velikom broju, bez obzira na klimatske uvjete, koji možda neće biti idealni.

"A mi ćemo sigurno opet dati sve od sebe!"

Vratio se, dakle, nakon odrade 'žutice' jedan od najvažnijih, Igor Postonjski. S njim na terenu, Varaždin je ipak jači, čvršći, opasniji.

"To je ispit karaktera, ove tri utakmice (Dinamo, Hajduk, Rijeka, nap.a.), dolaze tri najbolje momčadi i vidjet ćemo našu pravu vrijednost. Fali nam nešto bodova, imamo puno neriješenih utakmica, ali ne gubimo lagano utakmice. Imamo kvalitete puno, samo treba iskoristiti šanse. Imamo problema u špici, ali moramo podići razinu svoje igre, moramo te igrače zamijeniti na drugačiji način", tvrdi Postonjski i realno gleda na trenutnu situaciju

"Teško je i Dinamu nadomjestiti igrače koji su otišli. Stvar je selekcije, imamo šefa koji to sjajno radi i gušt je trenirati, a svi koji dođu u Varaždin odmah se prilagode. Idemo na tri boda svaku utakmicu, svejedno tko je s druge strane. Imamo kvalitetu da se borimo sa svakim. Nećemo odstupiti od svoje igre, ali da će biti lagano, neće, bez obzira što je Dinamo u problemu, ne ide to tako. Moramo se pomučiti, krvavim koljenima do pobjede, da nas nagradi, da zabijemo, oni nešto promaše... Baš nam je gušt igrati u Varaždinu, očekujem puno publike i uživam u nogometu. Nadam se da ćemo imati još bolje rezultate, da ćemo se boriti i za pozicije u Europi", kazao je Postonjski.



Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinMario KovačevićFran BrodićIgor PostonjskiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti