Novi predsjednik NO: Povod za Brbićevu smjenu nije sportski rezultat, želimo iskorak u upravljanju klubom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 19:23

Nakon završetka Nadzornog odbora Hajduka, u Splitu je predstavljen novi predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović, koji je na toj poziciji zamijenio Ljubu Pavasovića-Viskovića.

 

Gospodin Brbić dao je izniman doprinos financijskoj stabilizaciji kluba, zajedno sa suradnicima stvorio je preduvjete za daljnji razvoj Hajduka. Većinski dio članova NO-a smatra da za daljnji razvoj Hajduk treba promjene na mjestu predsjednika uprave uvažavajući sve kompetencije gospodina Brbića“, rekao je 37-godišnji novi predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović, prenosi Slobodna Dalmacija.

Potresi u Hajduku: Smijenjen Brbić, Pavasović podnio ostavku, povukao se i Vučević!

Nadzorni odbor zahvalio se Brbiću i Vučeviću, novi predsjednik znat će se iduće subote

Novi predsjednik NO je poručio kako će misao vodilja Nadzornog odbora i kriteriji pri odabiru uprave i dalje biti maksimalan razvoj potencijala Hajduka za ostvarenje sportskog rezultata te nastavak borbe za čiste odnose u hrvatskom nogometu.

A na pitanje koji su razlozi za smjenu Brbića, Marasović je odgovorio:

Povod nije sportski rezultat. Stav većine članova Nadzornog odbora je da je u ovom trenutku Hajduku potreban iskorak u upravljanju klubom“.

Pojasnio je Marasović kako se dugo raspravljalo o ovoj odluci te kako je ona donesena nakon duge analize.

Brbić je krajem listopada reizabran, krajem godine je predstavljen njegov plan rada u novom mandatu, a sada je uslijedila smjena. Zašto?

Svaki član je za sebe tumačio taj plan i program i kako će se razvijati ta vizija. Većina članova NO-a odlučila je da ta vizija ne odgovara onome što je Hajduku potrebno. Došlo se do situacija koje su generirale ovakvu analizu stanja u klubu“.

Novi predsjednik uprave će morati riješiti pitanje sportskog direktora budući da je Goran Vučević podnio neopozivu ostavku, iako mu je iskazana podrška, a ostaje problem hoće li nastala situacija utjecati na momčad?

Ovo ne vidim kao neugodnu situaciju nego kao potencijalni iskorak, kao impuls koji će dovesti do boljih rezultata i stabilizacije, dodatnog razvoja kluba. To je stav većine članova NO-a“, poručio je Marasović.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Nadzorni odbor HajdukaSlaven MarasovićMarin Brbić

Ostale Vijesti