Brazilci smijenili Dungu!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.06.16. | 21:40

Kao najizgledniji kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji Tite, trener Corinthiansa.

Dunga više nije izbornik Brazila, potvrdio je Brazilski nogometni savez.

Ova odluka je sasvim očekivana i logična, nakon što je Brazil doživio veliko razočaranje na Copa Americi, gdje je ispao u grupnoj fazi poslije poraza od Perua (0:1).

Brazilci su vratili Dungu na klupu reprezentacije nakon sramote koju su doživjeli kao domaćini Svjetskog prvenstva 2014., a dvije godine kasnije ponovo će u potragu za novim izbornikom.

„Brazilska nogometna konfederacija u utorak je odlučila razriješiti tehničku komisiju reprezentacije. Koordinator reprezentacija Gilmar Rinaldi, izbornik Dunga i čitav stručni stožer će napustiti svoje dužnosti. Savez je započeo proces izbora nove tehničke komisije“, objavio je Brazilski nogometni savez.

Kao najizgledniji kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji Tite, trener Corinthiansa. On je s tim klubom osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine, a 2012. je osvojio i Copu Libertadores, te Svjetsko klupsko prvenstvo pobjedom nad Chelseajem.

Novi brazilski izbornik imat će prvi zadatak voditi reprezentaciju na skorašnjim Olimpijskim igrama u Riju, od 5. do 21. kolovoza.

(Foto: Action Images)


Tagovi

DungaBrazilska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti