REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Borussia Dortmund službeno potvrdila novog trenera, na Westfalen se vraća dobro poznato lice

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 19:13

U žuto-crnom dresu onomad je odigrao 274 utakmica

Nuri Sahin imenovan je novim trenerom Borussije Dortmund umjesto Edina Terzića, a ovogodišnji finalist Lige prvaka je u petak potvrdio i odlazak braniča Matsa Hummelsa.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dortmundski klub je objavio da će Sahin, koji je dio igračke karijere proveo u crno-žutom dresu, s Borussijom potpisati ugovor do ljeta 2027. Prethodno je bio trener turskog Antalyaspora.

Terzićev odlazak s klupe te pomlađivanje igračkog kadra, dokaz su da je Borussia u ovom prijelaznom roku odlučila napraviti zaokret, nakon što je u prošloj sezoni osvojila tek peto mjesto u Bundesligi. Loš dojam nije mogao popraviti ni plasman u finale Lige prvaka, u kojem je dortmundska momčad poražena od Real Madrida.

"Nuri Sahin nam je pomogao da dođemo do finala Lige prvaka prošle sezone. Bio je naš igrač i pomoćni trener pa zna kako klub funkcionira – i iznad svega zna kako biti uspješan", rekao je sportski direktor Borussije Dortmund Sebastian Kehl.

Bivši turski veznjak je odigrao 274 utakmice za Dortmund između 2005. i 2011. te osvojio naslov prvaka Njemačke u svojoj posljednjoj sezoni. Trenirao je Antalyaspor od 2021 do 2023.

"Velika mi je čast biti glavni trener Borussije Dortmund. Želio bih zahvaliti svima u vodstvu kluba na povjerenju koje su mi ukazali i jako se veselim svojoj novoj ulozi", rekao je Sahin te dodao:

"Od prvog dana učinit ćemo sve što možemo te raditi s energijom i strašću kako bismo ovaj klub učinili što uspješnijim."


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 



Tagovi

Nuri SahinBorussia DortmundBundesliga

Ostale Vijesti