Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen uspješni na startu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 17:36

Velik broj golova smo vidjeli u dosadašnjem dijelu prvog kola Bundeslige.

U prvom kolu ovosezonske Bundeslige Borussia Dortmund i Bayer Leverskusen su bili uspješni na domaćim terenima, te upisali po tri boda. Nastradali su Augsburg, koji je na Signal Iduna Parku poražen s 5:1, dok je Paderborn namučio Apotekare i skupo prodao kožu izgubivši samo sa 3:2.

Odmah na startu šok za Borussiju. Gosti iz Bavarske poveli su već u 29. sekundi golom Floriana Niederlechnera nakon lijepe akcije.

 

 

No, na izjednačenje se nije moralo čekati dugo. Već u 4. minuti izjednačava Paco Alcacer na asistenciju Marca Reusa, iz akcije koja je zapravo nalik vodećem golu gostiju.

 

 

Mreže su mirovale sve do 51. minute, kada kreće blitzkrieg domaćina. Nakon lijepe akcije Axela Witsela, lopta dolazi do Jadona Sancha, a Englez tu priliku ne propušta i povisuje na 2:1.

 

 

U 57. minuti već je 3:1. Nakon gužve u kaznenom prostoru, Alcacer je piknuo loptu do Reusa, koji uspjeva lopti nać put do mreže za povečanje vodstva.

 

 

Već dvije minute poslije, u 59., Paco Alcacer svojim drugim golom povećava na 4:1. Sancho je fino s par lažnjaka zbunio obrambene igrače Augsburga na lijevoj strani šesnaesterca, dao u sredinu, a Španjolac iz prve puca i smješta loptu u gol gostiju.

 

 

Konačnih 5:1 postavlja pojačanje BVB-a od ove sezone, Julian Brandt u 82. minuti. Odlično ga je visokom lopto pronašao Witsel, a mladi ofenzivac ne propušta iz prve udarcem ljevicom upisati se u listu strijelaca.

 

 

 

Slično kao i u Dortmundu, u utakmici Bayer Leverkusena i Paderborna rano je krenulo s golovima. Domaćini su poveli u 10. minuti golom Leona Baileya nakon asistencije Vollanda.

 

 

Gosti su izjednačili već u 15. minuti golom Svena Michela nakon greške veznog reda Apotekara.

 

 

No u 19. minuti već se vraćaju u vodstvo. Mladi dragulj Kai Havertz iskoristio je odlično dodavanje Baumgartlinera i smireno potkopao loptu preko golmana Hutha za 2:1.

 

 

No ovdje golijadi u ranoj fazi utakmice nije bio kraj. U 25. minuti već je 2:2. Nakon odličnog prodora Christophera Antwi-Adjeija, lopta se odbija do Strelija Mambe, koji se pobrinuo da lopta završi nedvojbeno u mreži.

 

 

Srećom po domaćina, u 69. minuti Kevin Volland vraća vodstvo. Akcija u tri poteza, koju je završio bivši igrač Hoffenheima na asistenciju Wendella.

 

 

 

Rezultati utakmica Bundeslige igranih od 15:30 sati:

Borussia Dortmund – Augsburg 5:1 (Alcacer 3', 59', Sancho 51', Reus 57', Brandt 82'/ Niederlachner 3')

Bayer Leverkusen – Paderborn 3:2 (Bailey 10, Havertz 19', Volland 69'/ Michel 15', Mamba 25')

Freiburg – Mainz 3:0 (Holer 81', Schmid 83', Waldschmidt 87')

Werder Bremen – Fortuna Düsseldorf 1:3 (Eggstein 47'/ Hennings 36', Karaman 52', Ayhan 64')

Wolfsburg – Köln 2:1 (Arnodl 16', Weghorst 60'/ Terodde 90+1')

Borussia Mönchengladbach - Schalke 0:0

 

(foto: Reuters)


Tagovi

BundesligaBorussia DortmundBayer Leverkusenkiša golova

Ostale Vijesti