Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Boršić: "Na našem terenu nikome ne priznajemo da je bolji, pa niti Dinamu"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 08:00

Pouzdani branič Varaždina prošli je vikend istrčao s kapetanskom trakom protiv Osijeka, a sada dočekuje Dinamo

Varaždin polako postaje HNL konstanta. Nije to više ona borba za ostanak u ligi, strepnja uoči svake utakmice. Igraju lijepo, skupljaju bodove i tu su negdje. U borbi za Europu. Doduše, pali su prošli vikend protiv direktnog suparnika za to mjesto. Neki bi rekli, prelako…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“A ne bih se složio. Tako se otvorila ta utakmica. Mi smo dobro ušli, uzeli posjed i počeli s našom igrom ali Osijek je zabio iz slobodnog udarca i to nas je malo presjeklo. Odmah su zabili i drugi pa je bilo teško za vaditi se zbog šoka. Pa smo se vratili, zabili i stiskali. Siguran sam da bi izjednačili da je bilo malo vremena, ali nema smisla sada žaliti za stvarima koje ionako ne možemo promijeniti. Idemo dalje”, priča nam Antonio Boršić (29) koji je u toj utakmici ponio kapetansku traku Varaždina. Rođeni Zagrepčanin stigao je iz Rudeša prošlo ljeto i odlično se snašao u Varaždinu. Traku je preuzeo od Zelenike koji se ozlijedio…

“Imao sam to iskustvo iz Rudeša te mlađih kategorija. Privilegij je biti kapetan Varaždina iako bi rado da vratim traku na ruke Zelenog već u subotu protiv Dinama jer bi to značilo da se vratio među vratnice”.

Dinamo je sljedeća postaja za Šafarićeve igrače. Kažu da je to najlakša utakmica HNL-a. Nemaš što za izgubiti a možeš puno toga dobiti. Međutim, Boršić se ne slaže s tom tezom.

“Izvana možda tako izgleda da nemaš što tražiti protiv Dinama i da je to utakmica za gušt. Mogu to shvatiti, ali uopće ne razmišljamo na taj način. Oni ipak dolaze k nama, na naš teren na kojem nikome ne priznajemo da je bolji. Odnosno, dokaži da jesi... Jasno da im individualna kvaliteta daje za pravo da budu favoriti i oni to jesu, ali imamo i mi nešto za reći”, jasan je naš sugovornik koji je gledao Dinamo protiv Monaca. Na spomen krize, samo je odmahnuo glavom.

“Kriza? Mi svi volimo bacati fraze o krizama. OK, bio je težak poraz protiv Bayerna, ali bod na Rujevici nije kiks. Ili Hajduk u Maksimiru. Dogodio se poraz, ali Dinamo je imao igru i prilike i najmanje što je zaslužio jest bod. I onda ti stigne u raspored taj Bayern koji je bio izuzetno raspoložen... To je više neki loš moment bio za Dinamo, a ne kriza. Tako ja definiram tu situaciju”.

Varaždin je, kako smo već naveli, jedan od legitimnih kandidata za mjesto koje vodi u Europu. Barem ako je suditi prema uvodu u sezonu. Međutim, Boršić će i tu ponuditi svoje mišljenje.

“Možda je mrvicu rano govoriti o tome i tako. Zadovoljni smo ulaskom, ali nakon samo 8 kola pričati o Europi je ipak prerano. Sada imamo Dinamo, pa nam dolaze utakmice u kojima bi trebali uzimati bodove. Ako to završi na način na koji se nadamo, onda možemo gledati prema gore. Da smo dobri I posloženi, to je činjenica. Da bi trebali biti u gornjem domu HNL-a - vjerujem da bi. I onda je sve to u par bodova”, tumači naš sugovornik kojeg ugovor s Varaždinom veže još dvije godine. Ipak, u zadnje vrijeme su počeli transferirati po zapadnoj Europi.

“Pa nadam se da bih i ja mogao jednog dana preko granice. Igram redovito, kažu i dobro. Nije mi opterećenje jer mi je jako lijepo u Varaždinu. Zagreb je blizu, tu je cura... No, svi mi težimo napraviti stepenicu više. I u financijskom smislu i u onom kvalitetnom. Na meni je da budem na razini u kojoj se uvijek mogu nadati nekom pozivu. A do tada sam fokusiran isključivo na uspjeh Varaždina”, zaključio je Antonio Boršić.



Tagovi

Antonio BoršićNK VaraždinHNLGNK Dinamo

Ostale Vijesti