Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Borna Sosa: “Ne bojimo se pritiska, to može samo biti pozitivno”

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.06.24. | 17:38

Lijevi bek reprezentacije podijelio je dojmove s priprema reprezentacije u Neuruppingu

Borna Sosa jedini je pravi lijevi bek u reprezentaciji. Međutim, to nije dovoljno da istrči protiv Španjolske od prve minute jer je izbornik tu rolu namjenio Jošku Gvardiolu. O dojmovima s priprema, prognozama i nadanjima dva dana uoči početka natjecanja Sosa je pričao uoči treninga u Neuruppinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Olmo je dugo igrao s Bornom.

"Imali smo sličan put. Igrali u drugoj ekipi Dinama, pa smo se prebacili u prvu i završili skupa u Bundesligi. Pričamo tu i tamo. On jedva čeka utakmicu s nama jer mu predstavlja posebno značenje, a mi jedva čekamo s njim. Velik je igrač i imat će veliku karijeru".

Prije 18 godina Hrvatska je otvarala SP u neviđenoj atmosferi stadiona na kojem će igrati u subotu.

"Da... Vidjeli smo jer se u zadnje vrijeme dosta emitiralo po medijima. Osobno znam iz priča od starijih igrača da je atmosfera bila nevjerojatna i da očekuju da će sad biti i bolje. Nama je to dodatna motivacija, u Ligi nacija u Nizozemskoj je bilo 30.000 ljudi, to je pozitivni pritisak i u teškim trenucima na utakmici će nam dati krila".

Je l' Španjolska naš najveći rival?

"Potrefilo se tako. Tu su u prva tri jer su povijesno puno toga napravili. Bili su na razini s Barcelonom i Realom i tu su u TOP tri".



Tagovi

Borna SosaHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024HNS

Ostale Vijesti